Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 februari 2021 | 21:59

"Ratchet & Clank: Rift Apart" släpps till sommaren

Det efterlängtade spelet till Playstation 5 har äntligen fått ett lanseringsdatum.
Förra sommaren avtäcktes Playstation 5-spelet "Ratchet & Clank: Rift Apart", som enligt undertecknad är spelet jag ser allra mest fram emot till konsolen. 
 
Nu har Sony avslöjat att spelet anländer till maskinen den 11 juni, med en ny trailer. 
 
 
Spelet handlar om att Ratchet och Clank återigen kämpar mot den onda Dr Nefarious, som öppnat portaler för att hitta ett alternativt universum där han alltid vinner.
 
Våra hjältar blir separerade och måste återförenas, tillsammans med en ny mystisk karaktär från ett pararellt universum av samma ras som Ratchet. Som vanligt väntar mängder av spännande vapen att använda och vackra planeter att besöka. 
 
 
Playstation beskriver spelet som ett perfekt spel att börja med även om du är ny till serien, samtidigt som långvariga fans kommer hitta djupare lager av kopplingar till tidigare äventyr. 
 
"Spelets tema är dualitet. Ratchet och Clank är personifierade motsatser som bildar en mer kraftfull helhet och detta tema utvidgas ännu mer genom alternativa motsvarigheter till karaktärer och världar", skriver de
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Sedan den första trailern visades i somras är det många som har blivit fans av den hittills namnlösa karaktären på bilden ovan, genom att skapa mängder av fanart och liknande. Playstation skriver på sin blogg att det "inte är rättvist att vi har med henne på omslaget och samtidigt inte berättar namnet", men att vi ska hålla utkik framöver. 
 
"Ratchet & Clank: Rift Apart" släpps alltså till Playstation 5 den 11 juni. 
 
Ser du fram emot spelet? 
| 11 februari 2021 21:59 |