Film

Skribent

MovieZine

24 oktober 2023 | 11:30

Rapport: Lucasfilm pressades till att prata om Star Wars-projekt - som aldrig blev av

En ny bok antyder att Disney har satt press både på Marvel Studios och Lucasfilm för att göra aktieägarna nöjda.
Minns ni Disneys galna Investors Day i december 2020 när företaget avslöjade 42 nyheter kring kommande filmer och tv-serier?
 
Mycket har blivit verklighet sedan dess, men flera projekt fick aldrig se dagens ljus. Bland annat Patty Jenkins Star Wars-film "Rogue Squadron" som har lagts på hyllan. Även Marvels serier som "Armor Wars" och "Ironheart" är titlar vi fortfarande väntar på.
 
En ny bok med titeln "MCU: The Reign of Marvel Studios" ger inblick i vad som pågick bakom kulisserna, skriver Screenrant. Författarna påstår att Disney tvingade både Lucasfilm och Marvel att hajpa upp titlar alldeles för tidigt:
 
"Kevin Feige och Lucasfilms ordförande Kathleen Kennedy kom upp på scen för att tillkännage ett svindlande antal nya projekt. Både Feige och Kennedy pressades till att tillkännage projekt som var långt ifrån redo, och några har sedan dess blivit nedlagda eller rejält försenade", kan man läsa i boken.
 
Star Wars-serierna "Rangers of the New Republic" och "A Droid Story" är minst sagt osäkra. Planerna för "Lando" ändrades nyligen - det verkar bli en långfilm istället.
 

Sex utlovade filmprojekt som vi (kanske) aldrig får se

 
Det är dock inte enda gången som Lucasfilm har utlovat Star Wars-nyheter och spännande regissörer - och sedan fått backa. Bland Star Wars-projekten som antingen lagts ned eller fortfarande inte kommit till skott finns:
 
- "Rogue Squadron" av Patty Jenkins (skrotad)
- En Star Wars-film från Kevin Feige (skrotad)
- En film som Damon Lindelof skulle ha skrivit (han hoppade av)
- En trilogi från skaparna av "Game of Thrones" (de hoppade av)
- En ny trilogi av Rian Johnson (står still)
- En film i regi av Taika Waititi (står still)
 
 

Är Shawn Levys Star Wars-film näst på tur?

 
Däremot verkar "Deadpool 3"-regissören Shawn Levy fortfarande högst aktiv med sitt Star Wars-projekt. Han berättar i en färsk intervju med Variety att jobbet flyter på:
 
- Kathy Kennedy sa till mig: "Jag vill se en Shawn Levy-film. Ge mig en historia och en ton som reflekterar dig och din smak och det du gör bra - med en Star Wars-berättelse". Så jag känner mig enormt fri, de litar på min känsla. Men det är fortfarande tidigt, strejken stoppade utvecklingen.
 
Vi önskar Levy lycka till... det kan han behöva när han har med Disney och Lucasfilm att göra.
| 24 oktober 2023 11:30 |