Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

18 november 2014 | 11:00

Ramaskri över "Sons of Anarchys" långa sexintro

Ett nästan tre minuter sexmontage i början av förra veckans USA-sända avsnitt av FX-serien fick föräldraföreningen PTC att sätta i vrångstrupen.
The Parents Television Council, som tagit på sig uppgiften att vara moralens väktare när det kommer till (o)lämpligt innehåll i amerikansk TV, har varit i bråk med flertalet TV-serier förut (de har ett särskilt horn i sidan till "Family Guy...), så även "Sons of Anarchy" som de hoppade på förra året när de var misslynta med hur en skolskjutning förevisades.  

Men inget upprör mer än sex, så när "Sons of Anarchy" förra tisdagen inledde avsnittet med ett nära tre minuter långt, tämligen grafiskt, ihopklipp av huvudkaraktärerna i olika sexuella situationer (tydligen kallat "the fucktage" av inspelningsteamet) blev det liv i luckan. 

- Nu står det klart att om man vill se kabelnyheter, ESPN, Disney eller History Channel, måste varje familj i Amerika även betala för porr på FX, ryade PTC:s ordförande Tim Winter i ett upprört uttalande som Entertainment Weekly tagit del av. 

- Förra veckans avsnitt av "Sons of Anarchy" öppnade med det mest sexuellt explicita innehåll vi någonsin sett på baskabelnivå, innehåll som vanligtvis hittas på betalkabelkanaler som HBO eller Showtime. Om FX vill vara som HBO och visa den här sortens detaljerade innehåll borde de gå över till att bli en sån premiumkanal. Familjer borde inte vara tvingade att teckna abonnemang som även inkluderar pornografi. 

Dock, som Entertainment Weekly skriver, bör det påpekas att serien visas klockan 22 på kvällen och föregås av en text som varnar för vuxet innehåll. Det är kanske anledningen till att vare sig FX eller den vanligen så utåtagerande "Sons of Anarchy"-skaparen Kurt Sutter har kommenterat påhoppet ännu. Orka liksom...

| 18 november 2014 11:00 |