Serie

Skribent

Erika Jarhed

7 mars 2023 | 14:40

Ny komisk stjärna i HBO:s mörka komediserie "Rain Dogs"

HBO Max-serien "Rain Dogs" utforskar fattiglivet i England med det komiska stjärnskottet Daisy May Cooper i huvudrollen. Första avsnittet har premiär idag.
Första avsnittet av den brittiska serien "Rain Dogs", ett mörkt komedidrama, som är skapad, skriven och producerad av Cash Carraway får sin premiär idag på HBO Max. Serien bygger på Carraways egna erfarenheter av att leva på gatan i samtidens England.
 
I huvudrollen ser vi Daisy May Cooper som 2018 vann en BAFTA TV Awards för bästa kvinnliga komiska prestation för hennes roll i serien "This Country". Serien skapade hon dessutom och skrev tillsammans med sin bror Charlie Cooper.
 
Efter att ha sett första avsnittet av "Rain Dogs" kan det konstateras att Cooper även här får möjlighet att visa upp sina komiska förmågor, samtidigt som hon balanserar mörka teman av hur det kan vara att överleva i ett "fattig-England".
 
 
"Rain Dogs" handlar om den ensamstående mamman Costello Jones (Cooper) som kämpar för att få ihop livet på gatan i England tillsammans med sin unga dotter Iris (Fleur Tashjian).
 
I första avsnittet blir Costello och hennes dotter vräkta från sin lägenhet. Costellos enda vänner är Selby (Jack Farthing), en knarkande ung homosexuell man som just har kommit ut från fängelset, men som egentligen kommer från överklassen. Han hjälper Costello med pengar och är något av Iris gudfar. Hennes andra vän Gloria (Ronkẹ Adékoluẹjo) verkar också komma att spela en betydande roll, men syns inte lika mycket i seriens första avsnitt. 
 
Den här serien innehåller många olika typer av genrer, utan att den snurrar till det för mycket. Komiken är ständigt närvarande, till och med när dottern Iris får vara med och uppleva inte så trevliga saker som hemlös. Men trots den stora dosen komik glömmer man aldrig bort att det också är en mörk verklighetsskildring med ett budskap. Förhoppningsvis håller de övriga sju avsnitten samma standard.
 
"Rain Dogs" består av 8 avsnitt som kommer att släppas varje tisdag på HBO Max. Se första avnittet som finns ute nu!
| 7 mars 2023 14:40 |