Film

Skribent

Josefine Krischausky

22 juni 2021 | 18:45

Rachel Zegler spelar huvudrollen i Disneys remake av "Snövit"

Zegler, som dessutom medverkar i Spielberg-musikalen "West Side Story", har inte ens hunnit göra sin debut på bioduken, men fortsätter att landa stora roller.
Disney har sedan ett tag tillbaka arbetat på en ny adaption av den berömda sagan om Snövit, och nu har man kommit igång med casting-processen. Titelrollen kommer att spelas av stjärnskottet Rachel Zegler, rapporterar Deadline
 
Som sjuttonåring landade Zegler en av huvudrollerna i Steven Spielbergs adaption av "West Side Story", som även blir hennes allra första filmroll. Tidigt material från musikalen sägs ha imponerat ordentligt på casting-teamet bakom "Snow White".
 
- Rachels extraordinära röst är bara början av hennes gåvor. Hennes styrka, intelligens och optimism kommer bli väsentligt för att återupptäcka glädjen i denna klassiska Disney-saga, säger filmens regissör Marc Webb.
 
 
"Snövit och de sju dvärgarna" är Disneys första långfilm med snart 85 år på nacken, och till några av de senare adaptionerna hör "Spegel, spegel" (2012) och "Snow White and the Huntsman" (2012). Just Disneys remake ska ha dröjt så pass länge eftersom man har varit noga med att filmmusiken ska bli helt rätt. Bakom den ligger duon Benj Pasek och Justin Paul, som även skrivit soundtracket till bland annat "La La Land" och kommande "Dear Evan Hansen". 
 
Zegler gör sin debut på vita duken den 10 december, då "West Side Story" får premiär. Tidigare i år avslöjades det även att hon spelar en roll i uppföljaren till "Shazam!", som filmas just nu. 
 
Inspelningen av "Snow White" förväntas sätta igång under nästa år.
| 22 juni 2021 18:45 |