Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

18 juli 2023 | 23:30

Rachel Zegler ryter ifrån efter "Snövit"-kritiken

“Jag hoppas varje barn vet om att de kan vara en prinsessa oavsett vad.”
Rachel Zegler ("West Side Story") blev häromåret utvald till att spela huvudrollen i Disneys live-action-remake av “Snövit”. Dock är det många som inte blev lika glada och nöjda med valet. Varför? Än en gång hade det med en skådespelares ursprung att göra - i detta fall, Zeglers colombianska påbrå som i kombination med rollen som Snövit inte klingade rätt i vissas öron.
 
Filmen har premiär i mars 2024 men redan nu försöker Zegler sätta tonen för de kommande månaderna som leder upp till filmens släpp. I en tweet tackar hon sina fans för deras stöd sen kritiken mot henne startade, och samtidigt ber hon dem sluta tagga henne i konversationer som inte leder nånvart:
 
"Uppskattar er som står upp för mig online extremt mycket men snälla tagga mig inte i meningslösa konversationer om valet av mig i rollen. Jag vill verkligen, verkligen inte se det."
 
 
Hon fortsätter sitt meddelande med några bilder på sig själv som barn iklädd olika Disney kostymer och texten: “Så jag delar dessa bilder med er! Jag hoppas varje barn vet om att de kan vara en prinsessa oavsett vad”.
 
Kommande “Snövit” har redan hunnit bli kritiserad dels på grund av Zegler i huvudrollen, men också av skådespelaren Peter Dinklage ("Game of Thrones") som undrar hur dvärgarna kommer porträtteras.
| 18 juli 2023 23:30 |