Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 november 2020 | 17:20

Quentin Tarantinos nya karriär - filmskaparen blir författare

Först ut: en bokversion av "Once Upon a Time in Hollywood".
Som regissör har han bara en långfilm kvar att ge oss. Men Quentin Tarantino har redan hittat sig en ny sysselsättning. Snart kan han även titulera sig författare.

Steget från filmmanus till författarskap är kanske inte så långt, och romandebuten är en historia som redan ligger honom varmt om hjärtat. Snart släpps nämligen bokversionen av filmen "Once Upon a Time in Hollywood", skriver Deadline. Tarantino förklarar:

- På sjuttiotalet var filmbaserade böcker de första vuxenböckerna som jag läste. Och än idag har jag en enorm förkärlek till genren. Därför är jag stolt över att meddela att "Once Upon a Time in Hollywood" blir mitt bidrag till denna ofta marginaliserade men älskade subgenre i litteraturen.

- Jag ser också fram emot att utforska mina karaktärer och deras värld på ett sätt som förhoppningsvis kan mäta sig med filmen.

Boken kommer ta oss tillbaka till 1960-talets Hollywood och återbesöka skådespelaren Rick Dalton och hans stuntman Cliff Booth, som i filmen spelades av Leonardo DiCaprio och Brad Pitt. Den släpps sommaren 2021.
 
 
 
Inom Tarantinos kontrakt med förlaget Harper ska han även skriva en faktabok under titeln "Cinema Speculation", med fokus på 1970-talsfilm.

Den beskrivs som "en rik blandning av essäer, recensioner, personliga texter och "tänk om"-scenarion från en av filmvärldens mest hyllade filmskapare och filmens största fan."
| 17 november 2020 17:20 |