Film

Skribent

Josefine Krischausky

19 november 2022 | 16:43

Här är Quentin Tarantinos bästa film – enligt honom själv

Regissören har nu utsett sitt favoritverk ur sin egen filmografi, med en aningen otippad vinnare.
Quentin Tarantino har dels blivit ett ikoniskt namn i filmvärlden genom 90-talsklassiker som "De hänsynslösa" och "Pulp Fiction", samtidigt som han under 2000-talet har hyllats för filmer som "Kill Bill" och "Inglourious Basterds". Nu har regissören själv utsett vad han anser vara sin allra bästa film.
 
I radioprogrammet The Howard Stern Show berättar Tarantino att han håller alla verk ur sin filmografi kära, men att förstaplatsen trots allt går till hans senaste film, "Once Upon a Time in Hollywood".
 
– Folk har frågat mig om sådant här i flera år, och jag brukar svara något i stil med "åh, jag ser dem alla som mina barn". Men jag tycker verkligen att "Once Upon a Time in Hollywood" är min bästa film, säger han. 
 
"Once Upon a Time in Hollywood" hade premiär 2019, med Leonardo Dicaprio och Brad Pitt i huvudrollerna som en skådespelare och dennes stuntman, i 1969 års Los Angeles. Förra året släpptes filmen dessutom i bokversion, vilket var Tarantinos debut som romanförfattare. 
 
 

Publiken håller inte med

 
Om publiken däremot får bestämma, är det andra filmer som toppar listan. Hos Rotten Tomatoes kniper "Pulp Fiction" förstaplatsen, sett till både tittar- och kritikeromdömen. Även på IMDb leder gangsterfilmen från 1994, med 8,9 av 10 i snittbetyg, följd av "Django Unchained", "De hänsynslösa" och "Inglourious Basterds".
 
Tarantino har tidigare meddelat att hans nästa, ännu okända film – som blir den tionde i ordningen – kommer att bli hans sista. Om den kan komma att bli regissörens nya favorit bland sina egna filmer återstår att se. 
 
 
Just nu är Tarantino återigen aktuell som författare, med den nysläppta boken "Cinema Speculation". Nyligen meddelade regissören dessutom att han arbetar på en egen tv-serie, som han planerar att spela in någon gång under nästa år.
| 19 november 2022 16:43 |