Film

Skribent

MovieZine

13 augusti 2019 | 17:00

"Pulp Fiction" framröstad som Quentin Tarantinos bästa film

Svenska filmälskare har valt sin favorit bland nio våldsamma och coola Tarantino-rullar.
Med en karriär som sträcker sig över snart 30 år har Quentin Tarantino en fast plats i varje filmälskares hjärta. Filmer som "Kill Bill" och "Inglourious Basterds" har både hyllat klassiska rullar från förr och utvecklat filmkonsten, och är numera en självklar del av vår populärkultur.

I väntan på biopremiären av Tarantinos senaste, "Once Upon a Time in Hollywood", blev vi nyfikna på vilken som egentligen är hans bästa film.

Med över 21 800 betyg satta av MovieZines läsare är vinnaren självklar. "Pulp Fiction" från 1994 är er Tarantino-favorit, med ett snittbetyg på 4,2 av 5.
 
 
I den mästerliga gangsterfilmen vävs tre våldsamma historier samman medan John Travolta och Uma Thurman dansar twist. Tarantino och Roger Avary vann en Oscar för Bästa manus, och filmen cementerade hans status som en rockstjärna bland filmskapare.

På andra plats hittas "Django Unchained". På en delad tredjeplats hamnar debutfilmen "Reservoir Dogs" samt krigsdramat "Inglourious Basterds". Tarantinos sämst betygsatta film bland våra läsare är "Jackie Brown".
| 13 augusti 2019 17:00 |