Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 april 2024 | 15:30

"Project 007"-utvecklarna lovar det bästa Bond-spelet någonsin

"Hitman"-studion verkar minst sagt tro på sitt kommande James Bond-spel.
I några år har vi vetat att den danska studion IO Interactive håller på med ett ambitiöst spel baserat på filmerna om den brittiska spionen James Bond, kallat "Project 007".
 
Studion är kända för sina "Hitman"-spel, där du spelar som lönnmördaren Agent 47 på en rad olika uppdrag där det gäller att tänka både taktiskt och kreativt.
 
 
Vi har än så länge inte fått se särskilt mycket från spelet, men IO Interactive har inte sparat på orden när de beskrivit sitt projekt. De har bland annat kallat det för "den ultimata spionfantasin".
 
Nu meddelar studion att de har rekryterat den nya uppdragsregissören Rodrigo Santoro, som tidigare arbetat med svenska Massive Entertainment på projekt som "The Division" och "Avatar: Frontiers of Pandora"
 
- Jag ser fram emot att få arbeta med teamet och tillsammans leverera det bästa 007-spelet som någonsin har gjorts. Jag beundrar hur studion vågar förnya sig och skapa nya minnesvärda spelupplevelser. Detta är särskilt anmärkningsvärt i tider då de flesta företag är fokuserade på att göra uppföljare, säger han i ett pressmeddelande.
 
"Project 007" kommer berätta historien om den första Bond och hur han blev den hemliga agenten. Det uppges också vara mer inspirerat av filmerna med Daniel Craig än de äldre, som med Roger Moore.
 
James Bond har dykt upp i många spel, som till exempel den älskade klassikern "GoldenEye 007" till Nintendo 64. Spelet fick nyligen en ny version som släpptes till Nintendo Switch.
 
Vilket är det bästa Bond-spelet genom tiderna?
| 11 april 2024 15:30 |