Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 januari 2023 | 17:00

Klassikern "GoldenEye 007" kommer till Nintendo Switch i veckan

Den nostalgiska förstapersonsskjutaren kommer i en ny version till moderna format.
Spelet "GoldenEye 007" till Nintendo 64 från 1997 är på många sätt mer älskat och ikoniskt än Bond-filmen med Pierce Brosnan i huvudrollen det är baserat på, då många introducerades till förstapersonsskjutare och lokal multiplayer genom spelet.
 
Under förra året fick vi veta att nya versioner av spelet skulle komma till moderna format och nu är det klart att en version till Nintendo Switch släpps via prenumerationstjänsten Nintendo Switch Online Expansion Pack redan den 27 januari.
 
I en ny trailer för "GoldenEye 007" får vi veta att den här versionen bjuder på widescreen och online multiplayer.
 
 
 
Vi vet även att utvecklarna Rare håller på med en annan version av spelet till Xbox-konsoler med achievements, 4K-upplösning och snabbare bilduppdatering.
 
"GoldenEye 007" till Xbox kommer att ingå i prenumerationstjänsten Game Pass, men vi vet ännu inte vilket datum den versionen är tänkt att dyka upp. Äger du en digital kopia av samlingen "Rare Replay" kommer du kunna ladda ner spelet utan extra kostnad.
 
Microsoft har dock en show där de ska visa upp nya kommande spel klockan 21.00 idag den 25 februari, så förhoppningsvis får vi veta mer om versionen där.
 
Enligt speljournalisten Jeff Grubb beror förseningen av Xbox-versionen på "kriget", vilket lär syfta på kriget i Ukraina. Om det stämmer är ännu inte bekräftat av Microsoft.
 
Vad har du för minnen från "GoldenEye 007"?
| 25 januari 2023 17:00 |