RYKTE

Skribent

Vanja Tomin

12 juli 2022 | 21:00

Remake av "GoldenEye 007" försenas på grund av kriget

Den länge omtalade "GoldenEye 007"-remaken för Xbox har blivit försenad till följd av Ukrainakriget.
"GoldenEye 007" för Nintendo 64 är ett ikoniskt spel från 1997. "GoldenEye 007" har dock inte åldrats bra för moderna spelare, bland annat på grund av undermålig grafik och avsaknad av multiplayer-funktion online. Så när ryktena om en uppdaterad version av "GoldenEye 007" började komma blev våra förväntningar och förhoppningar skyhöga.
 
 
Ign.com meddelade igår att speljournalisten Jeff Grubb gjort ett Twitter-inlägg som kan visa på varför remaken av spelet ligger på paus. 
 
En konversation hade börjat på Twitter angående vad som händer med "GoldenEye 007" varpå Jeff Grubb klev oväntat in med ett svar. Enligt Jeff Grubbs är "GoldenEye 007" för närvarande "i limbo". Han delade också med sig av en förklaring till varför, och sa att det är i limbo på grund av "kriget". Grubb ger inga ytterligare detaljer  men verkar rapportera om ämnet med tilltro.
 
 
Även om det inte sägs uttryckligen, är det säkert att anta att det syftas på det pågående kriget i Ukraina. "GoldenEye 007" utspelar sig delvis i Ryssland och involverar en mängd olika intriger och konflikter, vilket kan förklara varför Microsoft har beslutat att pausa utvecklingen av spelet. Det spekuleras även kring om det kan också vara en enkel problematik om pistolvåld som håller tillbaka spelet, även om det knappast har varit ett problem för videospelsindustrin tidigare.
 
Trailer från 1997 för det ikoniska spelet "GoldenEye 007" på Nintendo 64
 
 
Det är i nuläget oklart var utvecklingen av "GoldenEye 007" befinner sig. Spelet kan fortfarande vara någonstans mitt i utvecklingen, med projektet stoppat på grund av den Ukrainska konflikten. Alternativt kan "GoldenEye 007":s utveckling vara i slutfasen, och att Microsoft helt enkelt väntar på en mer lämplig tidpunkt för att tillkännage och släppa spelet.
 
Det nya "GoldenEye 007"- spelet har inte tillkännagivits eller bekräftats officiellt. Det finns alltid en möjlighet att information kring samtalsämnet blivit förvirrat eller snedvridet, eller att det finns mer eller mindre i projektet än vad vi kan se för närvarande. Jeff Grubbs informella uttalande om spelets utveckling är bekräftat, men vi bör behålla en viss skepsis och försiktighet tills mer information är tillgängligt.
 
Spelade du det ikoniska 007-spelet? Vilka andra retrospel är dina favoriter? 
| 12 juli 2022 21:00 |