Serie

Skribent

MovieZine

22 december 2015 | 23:35

President Obama gästar Seinfelds webbserie

...och Sarah Palin imiterar Tina Fey i en "30 Rock"-parodi.
Barack Obama är inne på sitt sista år som president och nu är det dags att ha lite roligt. Obama blir Jerry Seinfelds första passagerare i den nya säsongen av "Comedians in Cars Getting Coffee".

Webbserien går in på sin sjunde säsong i mellandagarna och Obama är den första icke-komikern som medverkar. Seriens upplägg är enkelt och precis som det låter. Jerry Seinfeld plockar upp en mer eller mindre känd komiker i en fräsig gammal bil, de åker sedan och tar en kaffe ihop och snackar. Tidigare säsonger har bland annat Amy Schumer, Aziz Ansari och Alec Baldwin medverkat.

President Obama har även tidigare visat sig besitta en humoristisk sida. Förra året gästade han Zach Galifianakis "Between Two Ferns", där han inte bara promotade sin sjukvårdsreform utan även gjorde ett bra jobb med att pika programledaren för hans tillkortakommanden.

En annan amerikansk politiker som har testat på det här med att vara rolig är Sarah Palin. I måndags lade den konservativa webbtidningen Independent Journal upp en parodi på "30 Rock". Klippet är utformat som en trailer för den nya serien "31 Rock". Sarah Palin spelar där Lynn Melon, en neurotisk manusförfattare som bär många likheter med Tina Feys "30 Rock"-karaktär Liz Lemon. Detta bara ett par dagar efter att Tina Fey repriserade sin populära Sarah Palin-imitation i "Saturday Night Lives" julspecial.


"Comedians in Cars Getting Coffee" med Barack Obama läggs upp 30 december.

Första avsnittet av "31 Rock" sänds troligtvis aldrig.

Sara Abdi
| 22 december 2015 23:35 |