Serie

Skribent

Alexander Kardelo

5 juni 2023 | 09:30

Skådespelarna försvarar sågad ny serie: "Vi visste att den skulle provocera"

Lily-Rose Depp och artisten The Weeknd spelar huvudrollerna i omdebatterade och kritiserade "The Idol" - nu på HBO Max.
Kritikerna i Cannes blev både chockade och kränkta när "The Idol" premiärvisades på den prestigefulla festivalen i maj. Idag lanseras den kontroversiella serien på HBO Max.
 
"The Idol" följer en popstjärna som försöker sig på en comeback efter ett nervsammanbrott. Lily-Rose Depp (Johnny Depps dotter) spelar Jocelyn, och Abel Tesfaye (mer känd under sitt artistnamn The Weeknd) är nattklubbschefen och självhjälpsgurun som ska leda henne till nya framgångar.
 
Medierna var inte nådiga efter premiären, och kallade serien för "en våldtäktsfantasi" och "äcklig och urspårad", skriver Hollywood Reporter. "The Idol" har inte förhandsvisats för journalister efter Cannes (undrar varför?) men nu finns det första avsnittet att streama i Sverige.
 
 
I samband med premiären vill seriens skapade Sam Levinson (känd för "Euphoria") och hans två skådisar försvara "The Idol". I en intervju med New York Times hoppas de att tittarna ska se den med öppet sinne:
 
- Vi visste alltid att vi skulle göra något provokativt, som kanske inte passar alla. Det var vad som lockade oss alla. Jag tror inte att någon av oss var intresserade av en trevlig, familjevänlig serie, säger fröken Depp och fortsätter:
 
- Många kvinnor har känt sig exploaterade av nakenheten i serien, och jag tänkte att det känns ju inte bra. Men jag är bekväm med att agera på det sättet. Jag gillade det. Det visar vem karaktären är. Folk verkar tro att kvinnor tvingas till sånt här, vilket såklart ofta har varit sant historiskt sett.
 
Tesfaye håller med om att "The Idol" inte kommer gå hem hos alla tittare:
 
- När jag först började med musik var det samma sak. Det var provokativt, och jag visste att det skulle bli tufft för många. Många tyckte inte om det. Jag vill inte jämföra men det är lite samma sak här. Det här kommer inte passa alla, och det är lugnt. Vi är inte politiker.
 
 
Premiäravsnittet av "The Idol" finns nu att se på HBO Max.
| 5 juni 2023 09:30 |