SPONSRAT

Skribent

MovieZine

26 februari 2018 | 15:00

Premiär för "Humanity Bureau" med Nicolas Cage

Se Nicolas Cage i en framtidsthriller om konsekvenserna av global uppvärmning.
Filmen ”Humanity Bureau” utspelar sig i en nära framtid, år 2030, då global uppvärmning förvandlat delar av Mellanvästra USA till ett ökenlandskap. För att bromsa de ekonomiska problemen som detta innebär, har regeringen stiftat Humanity Bureau - med uppdrag att hitta samhällets så kallade ”icke produktiva” medborgare och förvisa dem till kolonin New Eden.
 
Nicolas Cage spelar en av byråns handläggare, den ambitiöse och opartiske Noah Kross. Som en av Hollywoods flitigaste stjärnor har han arbetat i över 30 år på mer än 90 filmer. Cage Oscarsbelönades för Bästa manliga huvudroll för filmen ”Farväl Las Vegas” år 1996. I en intervju berättar han om sin stolthet över filmerna på sitt långa CV:

- De har alla varit speciella. Jag känner mig välsignad som får göra med det jag har velat göra sedan jag var barn. Och att kunna kalla det för mitt arbete.
 
 
Om sitt val av roller berättar Cage:

- Jag tror att jag dras till antihjältar med brister. En karaktär som har många odds emot sig, och som alltid övervinner dem. Ibland lyckas inte personen i sitt försök, men de försöker likväl. Det är typen jag gillar.
 
Rollen som Kross i ”Humanity Bureau” är just en sådan antihjälte. Kross framstår till en början som kall och cynisk i sitt arbete, men börjar snart förstå vad som verkligen sker med människorna som skickas till New Eden. När han blir tillsatt att undersöka en mor och hennes son, som överklagat sin status som icke produktiva, beslutar han sig för att rädda den lilla familjen och avslöja sanningen om Humanity Bureaus dolda agenda.
 
 
”Humanity Bureau” släpps på video-on-demand idag. Hyr och streama filmen på iTunes, SF Anytime, Blockbuster, Plejmo, Viaplay eller Google Play.
| 26 februari 2018 15:00 |