Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 december 2017 | 13:00

Premiär för nya filmsajten Bio.se

Idag är det inte bara premiär för en ny ”Star Wars”-film. Nya svenska filmsajten Bio.se ser också dagens ljus.
På Bio.se ska du kunna hitta biograferna som inte är en del av SF. Det rör sig om hundratals mindre biografer runt om i Sverige, som för första gången samlas på ett och samma ställe.

Initiativtagare är Jens Lanestrand, som hoppas att Bio.se ska ge filmälskare och biopublik mer film och fler biodukar att välja bland:

- Vi vill med Bio.se ge publiken ett samlat utbud av filmer på Sveriges oberoende och fristående biografer. Det finns över 340 biografer över hela Sverige och från lanseringen går det att upptäcka redan över 120 av dessa. På Bio.se hittar publiken både biografer som visar mainstream och smalare film och det som gör vår sajt så grym är att du enkelt får upp utbudet i närheten, eller som visas i närheten av den ort du väljer.
 
 

MovieZine samarbetar med Bio.se

 
MovieZine har följt arbetet med Bio.se de senaste två åren, och vi är glada att kunna länka till Bio.se från alla filmsidor. På bioaktuella titlar som till exempel ”Star Wars: The Last Jedi”, ”Solsidan”, ”Okänd soldat” och ”Para knas” (och många fler) hittar du en röd knapp som leder dig direkt till Bio.se, där du kan hitta din närmaste fristående biograf och boka biljetter.

Bio.se går live idag klockan 14:30 och Jens Lanestrand ser ljust på den svenska biografens framtid:

- Vi älskar film. Vi älskar biografer. Det är dags att sätta strålkastaren på de riktiga biograferna!
 
| 13 december 2017 13:00 |