Film

Skribent

MovieZine

7 december 2017 | 11:00

Premiär för fyra nya Beck-filmer under 2018

Kriminalsuccén Beck med Peter Haber är tillbaka på C More redan på nyårsdagen med den första filmen, ”Beck - Ditt eget blod”. Här är alla titlar och premiärdatum för de nya Beck-filmerna år 2018!
För 20 år sedan fick tittarna för första gången stifta bekantskap med Peter Haber i rollen som svenskarnas favoritpolis - Martin Beck. Sedan dess har det hunnit bli 38 filmer och på nyårsdagen är det världspremiär på C More för den första av fyra helt nya Beck-filmer.

20-årsjubileet för Haber som Maj Sjöwalls och Per Wahlöös populära poliskommissarie firas dessutom med ett fyrverkeri av Beck-nostalgi på nya sajten www.beckfaktan.se.
 

20 år och 38 Beck-filmer

 
I ”Beck” (senare kallad ”Beck - Lockpojken”) som hade biopremiär 1997, gav Peter Haber för första gången liv åt karaktären. Och med de senaste tillskotten i filmsviten; ”Ditt eget blod”, ”Den tunna isen”, ”Utan uppsåt” och ”Djävulens advokat” kan Beck efter 20 år och totalt 38 filmer tillskriva sig den största filmserien i svensk filmhistoria.

Beck-filmerna har även rönt stora framgångar utomlands, framförallt i Tyskland och på BBC4 i England.

- Det är helt makalöst hur Beck efter 20 år fortsätter att leverera! Serien har slagit flera tittarrekord och våra senaste premiärer har varit enorma framgångar på C More och TV4. Därför känns det väldigt härligt att få bjuda på fyra helt nya filmer med våra älskade karaktärer - och kanske en och annan överraskning, säger Josefine Tengblad, dramachef Bonnier Broadcasting, i ett pressmeddelande.
 
 

Martin Beck har blivit pensionär

 
I de nya filmerna går Martin Beck till botten med känslan om den stillsamma pensionärstillvaron verkligen är något för honom samtidigt som Steinar Hovland får en alltmer självklar och central position i gruppen. Konkurrens, familjeproblem och avundsjuka skakar om teamet både på det professionella och det privata planet och utsätter den annars så sammansvetsade Beck-gruppen för stora påfrestningar – samtidigt som svåra brott ska lösas.

Peter Haber återses i rollen som Martin Beck och Kristofer Hivju som den karismatiske nykomlingen Steinar Hovland. Flera andra välbekanta karaktärer är spanarna Oskar spelad av Måns Nathanaelson och Jenny spelad av Anna Asp, utredaren Ayda spelad av Elmira Arikan samt Klas Fredén som spelas av Jonas Karlsson. Tittarna får självklart också träffa kultförklarade ”Grannen” spelad av Ingvar Hirdwall och Martin Becks dotter Inger spelad av Rebecka Hemse. Hirdwall har i likhet med Peter Haber medverkat i samtliga 38 filmer de senaste 20 åren.

Mårten Klingberg har skrivit och regisserat filmerna ”Ditt eget blod” och ”Den tunna isen”, Jörgen Bergmark står för regin till ”Utan uppsåt” och ”Djävulens advokat”.
 
 
Samtliga filmer får sin streamingpremiär på C More, och kommer visas på TV4 vid ett senare tillfälle.

”Beck - Ditt eget blod”, premiär nyårsdagen 2018

”Beck - Den tunna isen”, premiär lördagen 3 februari 2018

”Beck - Utan uppsåt”, premiär lördagen 3 mars 2018

”Beck - Djävulens advokat”, premiär lördagen 7 april 2018
 
Se trailern till "Beck - Ditt eget blod" nedan och läs vår recension här...
 
 
Ser ni fram emot nya Beckfilmer? Kommentera nedan.
| 7 december 2017 11:00 |