Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 november 2023 | 09:00

Netflix-premiär för David Finchers svettiga thriller "The Killer"

En ny seriemördarthriller från mannen bakom "Seven" och "Zodiac"? Ja tack!
Väntan är över: en ny film från David Fincher har premiär idag.
 
Tyvärr inte på de stora biodukarna (även om den fick rulla på några mindre salonger i Sverige i ett par veckor) utan direkt på Netflix - det kan man tycka vad man vill om. Både Scorsese och Ridley Scott får en bred biopremiär i höst innan deras respektive verk skickas till en streamingtjänst, så det låter som att Fincher fick en kass deal. Å andra sidan, en klar seger för Netflix som får en prestigefilm att addera till utbudet.
 
Hur som helst. "The Killer" har just släppts på streaming. Så vad är detta för film?
 
Här ska vi få följa Michael Fassbender i rollen som en iskall lönnmördare i väntan på sitt nästa uppdrag. Men "ju längre han väntar desto mer börjar han tappa fattningen", enligt filmens officiella synopsis. Sen kastas han in i en hetsig, global jakt. För alla oss fans av regissören som gett oss "Fight Club", "Seven", "Zodiac" och "The Girl with the Dragon Tattoo" låter detta som rena julafton.
 
MovieZines Jonna Vanhatalo var bland de allra första att recensera "The Killer" efter världspremiären i Venedig. Hon kallar den för:
 
"...en intensiv och rejält stressande thriller, som utspelas utifrån en lönnmördares betraktande perspektiv. Filmen är spännande och explosiv, men har något av ett antiklimax-slut som drar ner betyget."
 
 
Kommer du kolla in "The Killer" i helgen? Kommentera nedan.
| 10 november 2023 09:00 |