Serie

Skribent

Anders Eklöf

22 december 2022 | 15:00

Premiär för den andra säsongen av "Alice in Borderland" på Netflix

Den "Squid Game"-liknande japanska serien återvänder med en nervkittlande andra säsong.
För två år sedan hade tv-serien "Alice in Borderland" premiär på Netflix, som är baserad på mangaserien med samma namn av tecknaren Haro Aso (Hasse Aros pseudonym?).
 
Serien handlar om den arbetslösa och tv-spelsfixerade unga mannen Arisu (Kento Yamazaki, känd från "Kingdom"), som plötsligt vaknar upp i en folktom version av Tokyo där han och hans vänner måste delta i ett farligt spel för att överleva.
 
Till protagonistens fördel gäller det att vinna en mängd varierade spel för att ta sig vidare i den dödliga utmaningen. 
 
Idag har den andra säsongen premiär på Netflix, där vi får följa Arisu och de andra på sin jakt på svar och deras fortsatta kamp för överlevnad i de olika dödliga spelen.
 
 
 
Serien har en del likheter med den otroligt populära sydkoreanska serien "Squid Game", som dock släpptes ungefär ett år senare. "Alice in Borderland" fick inte alls samma genomslagskraft, men den är helt klart att rekommendera för fans av den här typen av berättelser.
 
Även likheter med filmer som "Battle Royale" och "Cube" finns. Som titeln antyder finns även en hel del referenser till den klassiska boken "Alice i Underlandet" av Lewis Carroll.
 
Serien regisseras av Shinsuke Sato, som tidigare gjort flera andra serier och filmer baserade på manga som "Gantz", "Bleach" och "Kingdom". 
 
Har du sett "Alice in Borderland"?
| 22 december 2022 15:00 |