Serie

Skribent

MovieZine

21 april 2022 | 11:00

5 kvällar i dinosauriernas värld på Apple TV+

Se trailern till episka "Prehistoric Planet" som utforskar jordens förhistoriska tid. Fem avsnitt släpps under ett veckolångt event, med start den 23 maj.
Nu släpper Apple TV+ trailern för naturhistoriska serien "Prehistoric Planet", berättad av David Attenborough. Serien för tittarna 66 miljoner år tillbaka i tiden – till en värld där dinosaurier vandrade på jorden. Både dinosaurierna och dess omgivningar återges i makalös detalj till originalmusik från flerfaldigt Oscarsbelönade Hans Zimmer. 
 
Den nya trailern avslöjar bland annat att:
 
• Tyrannosaurus Rex kunde simma! Nya bevis visas att dessa 10-tonsjättar faktiskt var rätt skickliga simmare.
 
• Velociraptorn var mindre än vi trodde. Lite som en stor kalkon och täckt med fjädrar (men fortfarande otäck).
 
• Vi kommer också få se två nya Tyrannosaur-arter, Qianzhousaurus och Nanuqsaurus, som aldrig tidigare visats på film eller i tv.
 
 
”Prehistoric Planet” produceras av bland andra Jon Favreau - som skapade verklighetstrogna CGI-djur i sina Disney-remakes "Djungelboken" och "Lejonkungen" -  tillsammans med skaparna bakom "Planet Earth". 
 
Serien kombinerar prisbelönt filmskapande och visuella effekter med de senaste paleontologiska fynden för att visa de spektakulära förhistoriska omgivningarna, och de som bebodde planeten. 
 
Mot bakgrund av krita-periodens miljöer avslöjar "Prehistoric Planet" överraskande fakta om livet för dinosaurierna. Tittarna färdas över kuster, öknar, sötvatten och skogar och får en inblick i alltifrån hur Tyrannosaurus rex uppfostrade sina ungar, till havens mystiska djup och de dödliga farorna på himlen, på ett sätt som aldrig tidigare visats. 
 
Streama serien gratis: Prova på Apple TV+ i 7 dagar här
 
Ett nytt avsnitt av serien kommer att släppas dagligen under en vecka, mellan den 23-27 maj, på Apple TV+.
| 21 april 2022 11:00 |