Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 september 2021 | 13:22

"Predator: Hunting Grounds" bland månadens PS Plus-spel

Lönnmord, matlagning och filmmonster erbjuds under september på Playstation Plus.
Varje månad ingår Playstation ett par gratisspel till betalande PS Plus-medlemmar, med ibland ganska bra titlar att ladda hem.
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine.
 
I september är det spelen "Predator: Hunting Grounds", "Hitman 2" och "Overcooked! All You Can Eat" som erbjuds. 
 
 
I multiplayer-spelet "Predator: Hunting Grounds" tar du dig antingen an rollen som en av fyra soldater, eller det jaktgalna rovdjuret vi känner igen från 1987-filmen med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. 
 
Du kan antingen försöka klara av olika uppdrag innan rovdjuret hittar dig eller jaga ditt byte som monstret med utomjordiska vapen som Plasma Caster och Combistick. 
 
Spelet släpptes våren 2020 och har fått relativt medelmåttiga betyg, med ett snittbetyg på 56 av 100 på sajten Metacritic
 
 
I "Hitman 2" från 2018 tar du dig återigen an rollen som världens bästa och skalligaste lönnmördare, Agent 47.
 
På banor som sträcker sig över soldränkta gator till mörka regnskogar gäller det att döda dina offer för att komma åt den svårfångade Shadow Client och samtidigt luckra upp ditt mystiska förflutna. "Hitman 2" innehåller även det så kallade Sniper Assassin-läget, där du kan spela tillsammans med en kompis. 
 
Uppföljaren "Hitman 3" släpptes tidigare i år och belönades med betyget 4 av 5, där "platserna du besöker är mer levande än någonsin, grafiken är lika bländande som agentens hjässa och valfriheten enorm". Fattar du tycke för tvåan är även det att rekommendera. 
 
 
"Overcooked! All You Can Eat" blandar allt innehåll från de två föregående kaotiska partyspelen med snyggare grafik, i en mumsig utgåva med över hundra banor. 
 
Tillsammans med dina vänner i soffan eller över nätet gäller det att laga mat i olika farliga kök som lavasprutande vulkaner, iskalla glaciärer och andra märkliga platser. Det låter som bäddat för en härlig spelkväll, som kanske kan kombineras med gemensam matlagning. 
 
 
Alla tre spel blir tillgängliga att ladda ner utan extra kostnad den 7 september fram till den 4 oktober. 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Hunter’s Arena: Legends", "Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville" och "Tennis World Tour 2".
 
Vad tycker du om månadens utbud på PS Plus? 
| 2 september 2021 13:22 |