Film

Skribent

MovieZine

30 mars 2020 | 19:30

Porrsajt ville streama Cannesfilmerna - fick nobben

”Det krossar vårt hjärta”, säger vice-VD:n på YouPorn.
Den årliga filmfestivalen i Cannes kommer inte bli av. Iallafall inte i maj så som det var planerat. Corona-pandemin sätter stopp för det franska filmkalaset, och frågan är om och när vi får se filmerna som skulle haft premiär.

En porrsajt har erbjudit sig att streama tävlingsfilmerna, men fick ett vänligt ”non merci” från Cannes. Det generösa förslaget att lägga upp Cannesfilmerna online kom från YouPorn, och vice-VD:n Charlie Hughes berättar besviket för The Wrap:

- Vi uppskattar det snabba svaret från festivalgeneralen Pierre Lescure, på vårt erbjudande om att streama festivalens filmer på YouPorn. Det krossar vårt hjärta att han inte tycker det var passande, men vi håller dialogen öppen ifall något förändras. Vi är glada att vi fick honom att le under denna svåra tid.

Tyvärr får användarna på YouPorn försöka hitta annan underhållning att roa sig med. Detsamma gäller Cannesbesökarna som väntar ivrigt på besked om årets festival. Wes Andersons ”The French Dispatch” var en av de favorittippade titlarna, men än så länge håller man hela lineupen hemlig.
 
Något säger oss dock att mer galna/modiga filmskapare som Lars von Trier eller Gaspar Noé hade uppskattat humorn i det hela.
| 30 mars 2020 19:30 |