Film

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

21 juli 2016 | 06:00

Pokémon-spelfilmen ska inte alls handla om den Pikachu som vi känner

Istället får vi en film om "Detective Pikachu": en gubbsjuk Pikachu från ett spel som bara har släppts i Japan.
För en vecka sedan rapporterade MovieZine att budgivningen var igång för vem som skulle få rättigheterna till att göra en live-action Pokémon-film. Idag kan vi bekräfta att Legendary blir filmbolaget som tar Pikachu till vita duken nästa år. Handlingen är dock inte den första man skulle gissa!

Legendarys spelfilm kommer att kretsa kring Detective Pikachu: en helt ny karaktär i Pokéverse som fick sitt eget Nintendo 3DS-spel i början av året. Filmen kommer inte alls att handla om den Pikachu som vi och Ash Ketchum har lärt känna, utan om en helt annan (gubbsjuk) Pikachu som jobbar som mästerdetektiv i ett spel som bara har släppts i Japan. Här är spel-trailern:


Spelet beskrivs som ett enkelt peka-och-klicka-spel riktat till yngre barn, men som kan uppskattas av vuxna tack vare en mycket grövre Pikachu, som snarare framstår som en gammal gubbe fast i en Pokémons kropp. Hans röst är mörk och djup, han dricker kaffe och han stöter på varenda brud han ser. Kan Legendarys film bli någon sorts Pokémon-film i "Ted"-anda? Fast för... barn?

Historien som spelaren tar sig igenom följer unge herr Tim Goodman, som har kommit till Rhyme City för att hitta sin förlorade far. Där springer han på Detective Pikachu och dras in i en tjuvjakt efter att ett halsband har blivit stulet. På så vis lär de känna varandra och av oförklarlig anledning är Tim den enda som kan förstå Pikachu som om han var en talande människa. För alla andra låter det bara som "pika, pikachu". Eftersom Tim kan intervjua mänskliga vittnen och Pikachu kan översätta Pokémon-vittnen, utgör de en oslagbar duo och ger sig på att försöka lösa fallet med Tims försvunna fader.

Vi vet ännu inte hur mycket av spelets berättelse Legendary kommer att använda sig av i sin film, då allt som är sagt är att den handlar om Detective Pikachu. Produktionen kommer dra igång redan 2017, så det finns en chans att filmen är redo nästa jul. Vågar vi hoppas på Danny DeVito som Pikachu, i så fall?

Låter det som en bra idé att fokusera filmen på Detective Pikachu istället för Ash och hans träning?
| 21 juli 2016 06:00 |