Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 juli 2016 | 09:45

Legendary kan göra "Pokémon"-film med riktiga skådisar

Studion leder budkriget om att ta Pikachu till vita duken.
Mobilspelet "Pokémon Go" är redan släppt i delar av världen och har blivit en otrolig succé. Det rapporteras om drösvis av människor som glider runt för att hitta fickmonster på populära platser, och många användare i Sverige har faktiskt registrerat amerikanska konton för att slippa vänta på den svenska premiären. Nintendos aktier steg hela 25% efter släppet, och dessutom spås spelet snart gå om både Twitter och Tinder i antal användare i USA.

"Pokémon" är kort sagt hetare än någonsin igen och ett budkrig pågår just nu om att få ta licensen till vita duken. Sony, Warner Bros., och Legendary är bara några av de produktionsbolag som vill göra live-action-film av licensen och enligt Deadline har Legendary Pictures tagit ledningen. 

"Pokémon" har aldrig tidigare fått en live-action-film (däremot ett flertal tecknade filmer och serier), men med det senaste spelets enorma succé lär en barnvänlig film med riktiga skådisar och bra CGI spela in en saftig slant åt produktionsbolaget som vinner budkriget. Vi uppdaterar så fort någonting är klart kring "Pokémon".

Har du hunnit testa "Pokémon Go" än?
| 13 juli 2016 09:45 |