SPEL

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

10 augusti 2016 | 12:35

"Pokémon Go"-spelare vaknar upp till två helt olika Nearby-system

Och hör och häpna: ett av dem fungerar!
Kanske vaknade du upp förvirrad idag av att din "Pokémon Go"-app såg annorlunda ut. Spelutvecklaren Niantic har nämligen släppt en ny uppdatering och det är framför allt en förändring som sticker ut i mängden: ett nytt tracking-system. Som fungerar!

Ännu mer förvirrad kanske du känner dig nu över att du inte har märkt av denna uppdatering. Saken är den att alla just nu har olika varianter av Nearby-listan sedan uppdateringen. Niantic experimenterar med vilket system som funkar bäst för att hjälpa spelaren att spåra önskvärda Pokémon. Så småningom blir denna version tillgänglig för alla. Så här funkar de två olika Nearby-listorna.The Sightings Tracker

Den här är mest lik den ursprungliga funktionen där vi såg en lista av Pokémon som befann sig i närheten av spelaren, ihop med ett visst antal  fotsteg som indikerade avståndet. Numera är fotstegen ersatta med grässtrån. I övrigt verkar funktionen fungera precis lika dåligt som den tidigare varianten och kan inte hjälpa spelaren att avgöra i vilken riktning den bör vandra.The Nearby Tracker

Andra spelare har en Nearby-lista som visar de Pokémon som är i närheten, poserande framför det Pokéstop som de befinner sig närmast intill. Och hör och häppna: den fungerar! När spelaren väljer en Pokémon på listan och klickar "View", pekar appen ut på kartan vilket Pokéstop tränaren måste gå till för att hitta Pokémonfiguren i fråga. Om du som spelare inte hinner dit i tid får du en notifikation om att din Pokémon hann springa iväg och att du kan kolla Nearby-listan efter andra Pokémon.

Vissa spelare rapporterar att de har den ena eller den andra funktionen tillgänglig i sin uppdatering, medan andra har belönats med båda. Detta är en del av Niantics utvärdering, vilket de annonserade på sociala medier idag. Meddelandet listade också dessa övriga förbättringar:

- En dialogruta där spelaren måste intyga att de inte kör bil medan den spelar.
- Bättre träffsäkerhet med så kallade "curveballs", där spelaren får spinn på bollen.
- Har fixat en bugg i belöningssystemet för "Nice", "Great" och "Excellent" bollkast.
- Korrigerat vissa medaljer för bedrifter.
- Tillåtit spelaren att byta sin tränares namn en gång. Välj noga.
- Tagit tillbaka iOS-användarnas batterisparningsfunktion.
- Nya bilder på lagledarna Candela, Blanche och Spark.
- Utvärderingen av de olika Nearby-listorna.
- Mindre textkorrigeringar.


Vad är din erfarenhet av de nya Nearby-funktionerna i "Pokémon Go"?
| 10 augusti 2016 12:35 |