Comic Con 2016

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

25 juli 2016 | 10:30

Snart kan vi utbyta Pokémon med varandra i "Pokémon Go"

Dessutom tillkommer nya Pokémon, PokéCenter och möjligheten att specialanpassa PokéStoppen efter egna behov. Här är allt det senaste från Comic Con!
Spelare må redan uppskatta vad "Pokémon Go" har att erbjuda, men det vi har fått uppleva är bara början. Spelutvecklaren Niantic tog tillfället i akt på Comic Con att prata om vilka nya funktioner och förbättringar de har på gång (förutom att fixa servrarna).

Det kommer fler Pokémon

Mycket till den yngre skarans förtjusning och mycket till "Pokémons" ursprungliga fans förvirring, kommer spelet med tiden att göra det möjligt att fånga fler än den första generationen 150 Pokémon. Jakten på att Fånga Flest kan alltså bli en evighetssyssla.Möjligheten att kunna utbyta Pokémon med varandra

En annan funktion som förändrar spelreglerna är möjligheten att kunna utbyta Pokémon med varandra. Niantic säger att det är på väg, men kan inte lova något specifikt datum ännu.

- Tyvärr, jag kan inte ge er något datum, sa John Hanke från Niantic på konventet. Vi jobbar väldigt hårt på att hålla igång servrarna... Det är vår främsta prioritering.

Att kunna byta Pokémon med varandra, såsom man kunde i GameBoy-spelen, är något jag personligen är glad att höra. Det skulle till exempel göra att man kunde stärka sitt försvar på ett gym. Den där Vaporeon som var helt fantastisk på level 12, men som på level 20 har halkat ner på CP-listan i skuggan av din nya Vaporeon, gör ju ingen nytta längre. Men nu står du utanför ett gym som du och vännerna tänker ta över och din lagkamrat har dessvärre inget jättecoolt att bidra med när ni ska lämna kvar era starkaste Pokémon i försvar. För lagets bästa ger du helt enkelt bort din gamla Vaporeon som genast är kompisens starkaste Pokémon och saken är biff! Nu gör den nytta igen. Se bara till att lösenordsskydda din telefon på festen: annars kommer alla dina ballaste evolutioner att vara kidnappade nästa dag.PokéCenter ska introduceras

Att Pokécenter hade ersatts av Potions var något av en överraskning för de gamla GameBoy-spelarna, men dessa är alltså på väg till "Pokémon Go" också, även om prioritén är låg för tillfället. Undrar om vi kommer att behöva åka till riktiga sjukhus eller veterinärer för att använda PokéCenter?

Specialanpassa PokéStop

Den sista idén för appen som Niantic presenterar är knappast den mest väntade på prioriteringslistan. Tanken är att man ska kunna använda items för att göra om PokéStop efter behov. Exakt vilka funktioner man skulle kunna lägga till eller ändra lämnas osagt, men kanske kommer man att kunna bestämma att bara el-Pokémon ska dyka upp om man lägger en Lure på det? Vi får vänta och se, men den här idén är den som mest förbryllar utav förslagen.

Men hur blir det med möjligheten att kunna battla varandra en-mot-en?

Tyvärr verkar inte Niantic prioritera att utveckla battle-gameplayet just nu, trots att många har efterlyst en funktion som tillåter dig att utmana vännerna en-mot-en, samt att faktiskt behöva använda en Pokémon för att försvaga en ny fångst innan det är dags att kasta Pokébollen. I nuläget saknas helt enkelt en stor del av vad som är "Pokémon"-spelens stora charm: att lära din Pokémon nya och bättre attacker och att med kunskap och strategi använda dessa rätt i strid för att bli allra bäst. Men det faktum att Niantic har framtida visioner för spelet är något som håller uppe intresset!

Vad tycker du om Niantics planer? Vad borde vara högsta prioritet enligt dig?
| 25 juli 2016 10:30 |