Spel

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

8 september 2016 | 09:00

Pokémon GO Plus släpps den 16 september! Behöver du den?

Samtidigt blir spelet tillgängligt på Apple Watch.
Niantic meddelar idag i ett blogginlägg att deras nya hjälpredskap Pokémon GO Plus släpps nästa vecka den 16 september.

Det Pokébolliknande tillköpet kan fästas på kläderna, i bältet eller runt handleden för att tillåta spelaren att sköta sina dagliga uppgifter och samtidigt fånga Pokémon, utan att behöva gå med näsan i mobilen.

Apparaten vibrerar varje gång du går förbi ett PokéStop och med ett enkelt klick på bollen kan du plocka upp alla Items som stoppet erbjuder. På samma sätt vibrerar den varje gång du möter en Pokémon och du fångar den automatiskt genom att klicka på dosan. All aktivitet är kopplat till ditt spelkkonto så att du kan gå igenom dagens fångst på mobilen när du har tid.Lustigt nog annonserar även Apple idag att Pokémon GO blir kompatibelt med deras digitala Apple Watch. Pokémon GO-appen till armbandsuret erbjuder i stort sätt samma funktioner som telefonappen, men du kan inte fånga Pokémon på Apple Watch. Det kan ju verka underlägset Pokémon GO Plus, men med Apple Watch kan du åtminstone se vilken Pokémon som dyker upp och avgöra om du vill plocka upp telefonen och fånga den. Med Pokémon GO Plus köper du grisen i säcken för varje klick.

I dagsläget har över 500 miljoner användare laddat ner spelet. Tillsammans har världens alla Pokémontränare vandrat 4,6 miljarder kilometer sammanräknat!

Skulle du vilja ha en Pokémon GO Plus eller använda Pokémon GO på sin Apple Watch? Räcker det gott med mobilen? Kommentera gärna!
| 8 september 2016 09:00 |