SPEL

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

24 augusti 2016 | 09:00

Pokémon Go har förbättrat PokéBattles i dagens nya uppdateringar

Niantic ger spelarna 3 nya uppdateringar! Läs mer om dem här.
Intresset för mobilspelet "Pokémon Go" har svalnat genom augusti, men Niantic jobbar på att ge spelare en anledning att fortsätta fånga fler. Idag har tre stora uppdateringar släppts till version 0.35.0 av Android och iPhone 1.5.0, som framför allt förbättrar battle-delen av spelet.

Den första uppdateringen tillåter spelaren att se detaljer om motståndarens Pokémon för att kunna göra det bästa valet inför striden. Tränare kan få reda på information om motståndarens attacker och försvar genom gymledarna Candela, Blanche och Spark och sätta ihop det mest strategiska laget innan du utmanar ett gym.

Den andra uppdateringen är mer av en förberedelse inför framtida funktioner. Vilka dessa är, avslöjar inte Niantic, men att döma av utvecklarnas talesperson John Hankes tidigare kommentarer kan detta vara förberedelser inför framtida möjligheter att utmana varandra på PokéBattles, öga mot öga eller i lag. Vi kan hoppas, men ingenting är säkert.

Den tredje uppdateringen handlar om att förebygga fusk. Ju längre spelare började levla, desto mer otåliga blev de och på den vägen var olika botar uppfunna för att snabbt och effektivt hjälpa lata Pokémontränare att lura spelets logoritmer och levla snabbare. Den här sortens utbredda fusk saktar ner processen att ge spelarna en större upplevelse, eftersom Niantic måste lägga stort fokus på att upptäcka och förhindra dessa hjälpmedel.

Spelutvecklaren möter en stor utmaning i framtiden för att balansera förebyggandet av fusk samtidigt som de kan fortsätta att släppa uppdateringar som håller kvar spelarnas och aktieägarnas intresse. Under juli och augusti hade Niantic fullt upp med att fixa det uppenbara problemet med överbelastade servrar och en missvisande spårningsfunktion, men båda dessa verkar fungera bättre nu.

Spelar du fortfarande? Vad bör Niantic prioritera i första hand?
| 24 augusti 2016 09:00 |