Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 september 2012 | 20:01

Plocksäsong för nya "Lingon"

Hur många Lingon-filmer finns det i världen? Svaret är snart två.

Inspelningen av en uppföljare till "Hur många lingon finns det i världen" har nu dragit igång. Den här gången lämnar det glada gänget Hudiksvall och hamnar i New York. För regi står Lena Koppel, och Per Morberg är ny i en roll. "Ett gäng lingon" intar biograferna 16 augusti 2013.

Filmen är en romantisk komedi om den framgångsrike New York baserade reklamfilmsfotografen Max, som efter att ha blivit sviken av både föräldrar och flickvänner genom åren både blivit bitter, elak och ensam. Just när han bestämt sig för att avsluta sitt hopplösa liv ringer telefonen. Det är Peter, hans gamla barndomsvän som han inte haft kontakt med på trettio år som vill att Max ska komma till Sverige och hjälpa honom med en film om Peters dotters utvecklingsstörda vänner.

Max som nu ser sin chans att återfå kontakten med barndomsvännen Peter och kanske till och med återfå livsgnistan säger i ett svagt ögonblick ja till att komma till Sverige. Det som från början såg ut som ett enkelt uppdrag visar sig dock vara mycket mer komplicerat än vad Max någonsin kunnat föreställa sig...

375000 biobesökare såg den första filmen som dessutom gick och blev en av förra årets mest uthyrda.

| 4 september 2012 20:01 |