Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 november 2022 | 15:02

Playstation VR2 har fått ett pris och lanseringsdatum

Den nya virtual reality-hjälmen lanseras tidigt under 2023, med en ganska fet prislapp.
För ett tag sedan fick vi veta att ett nytt virtual reality-headset kallat Playstation VR2 kommer till Playstation 5, med högre upplösning, utökat synfält och nya handkontroller som implementerar en del funktioner från DualSense-handkontrollen.
 
Nu har Sony avslöjat att Playstation VR2 lanseras den 22 februari 2023 och att den kommer ha en prislapp på 599 euro.
 
- Vi har skapat PS VR2-headsetet med komfort i åtanke, i en något smalare och lättare design jämfört med vårt tidigare headset. Vi har också inkluderat en integrerad ventil för extra luftflöde och en linsjusteringsratt för en mer anpassad känsla. Vi hoppas att spelarna kommer att gilla den nya designen, skriver de på sin hemsida.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
För 599 euro ingår VR-hjälmen, två PSVR2 Sense-handkontroller och stereohörlurar. För 649 euro ingår även spelet "Horizon: Call of the Mountain".
 
Playstation VR2 har handkontroller som består av två separata delar för vardera hand som kommer ha liknande funktioner som kontrollen till Playstation 5, som haptisk feedback och adaptiva avtryckare. Själva hjälmen kommer även avge vibrationer. 
 
För den som går igång på tekniska detaljer är bildformatet i hjälmen 4000 x 2040 HDR.
 
 
- Under de senaste månaderna har vi introducerat PlayStation VR2 och gett glimtar av nästa generations virtuella verklighetsspel, vilket gör att du kan fly in i nya världar samtidigt som du känner en banbrytande känsla av inlevelse.
 
Förutom pris och datum har ett gäng spel utannonserats, som "The Dark Pictures: Switchback VR", "Crossfire: Sierra Squad", "The Light Brigade", "Cosmonious High" och "Jurassic World Aftermath Collection".
 
 
Personligen har jag inte riktigt förstått grejen med virtual reality, då spelen mest känns som åkattraktioner på ett tivoli snarare än inlevelsefulla spelupplevelser. Spel som "Horizon Call of the Mountain" och "The Dark Pictures: Switchback VR" ser helt klart intressanta ut, men jag är inte säker på att jag är villig att betala över 6000 kronor för det.
 
Playstation VR2 lanseras den 22 februari 2023. Vad exakt hjälmen kommer kosta i Sverige är ännu oklart.
 
Vad tycker du om virtual reality? 
| 2 november 2022 15:02 |