Spel

Skribent

Anders Eklöf

7 juni 2023 | 17:00

Playstation gör dokumentär om spelskaparen Hideo Kojima

Regissörer som Guillermo del Toro, Nicholas Winding Refn och George medverkar i dokumentären om den inflytelserika spelskaparen bakom "Metal Gear Solid" och "Death Stranding".
Sedan spelet "Metal Gear Solid" släpptes 1998 har namnet Hideo Kojima varit bekant för många spelare, som sedan dess har gjort flera uppföljare och det hyllade "Death Stranding" med skådespelare som Norman Reedus och Mads Mikkelsen.
 
Nu har Playstation Studios och Kojima Productions en dokumentär på gång, med namnet "Hideo Kojima: Connecting Worlds", som satsar på att ta oss på en resa in i en av världens mest ikoniska spelskapare genom tiderna.
 
 
Hideo Kojima anses vara en av de första så kallade auteurerna inom spelvärlden, där vi får följa Hideo Kojima när han startar sin egna studio Kojima Productions efter att ha lämnat Konami.
 
I dokumentären medverkar filmskapare som Guillermo del Toro ("Pinocchio", "The Shape of Water", "Pans Labyrint"), Nicholas Winding Refn ("Drive", "Copenhagen Cowboy") och George Miller ("Mad Max: Fury Road").
 
- Det är lite som att gå in i Willy Wonkas fabrik, säger skådespelaren Norman Reedus som spelar huvudrollen i spelet "Death Stranding" i trailern för dokumentären.
 
Som ett stort fan av hans spel tror jag att det kan bli riktigt intressant att få höra mer om hur Kojima tänker när han skapar spel, även om det känns lite vinklat med tanke på att Kojima Productions står bakom dokumentären.
 
Kojima Productions arbetar just nu på "Death Stranding 2", där skådespelaren Elle Fanning ("The Great", "Neon Demon") medverkar i en stor roll. Det är även känt sedan tidigare att "Death Stranding" ska bli film.
 
Vad tycker du om Hideo Kojima och hans spel?
| 7 juni 2023 17:00 |