Film

Skribent

MovieZine

14 mars 2022 | 12:15

Pixar har 3 hemliga filmer på väg

Mycket att se fram emot efter streamingaktuella "Röd". Redan i sommar bjuds det på rymdäventyr med Buzz Lightyear.
Pixar-fans har mycket mer att se fram emot efter "Röd", som släpptes på streaming under helgen. Den ständigt populära och alltid lika flitiga animationsstudion arbetar just nu för fullt på fyra nya långfilmer. 
 
Redan i sommar flygs vi ut i rymden med en viss Buzz Lightyear. Det här är dock inte någon ursprungshistoria för "Toy Story"-karaktären, snarare handlar det om den "riktige" astronauten som fick en leksaksfigur skapad efter sig. Chris "Captain America" Evans lånar ut sin röst till hjälten i huvudrollen medan Angus MacLane ("Hitta Doris") står för regin i vad som kommer bli Pixars första stora sci-fi-äventyr. 
 
"Lightyear" får svensk biopremiär den 17 juni. Bara tre månader kvar, gott folk!
 
 
Utöver det har Pixar spikat ytterligare tre premiärdatum. 2023 blir det bara en filmpremiär men 2024 kommer två till:
 
16 juni 2023
1 mars 2024
14 juni 2024
 
Vilka filmer det gäller är ännu inte känt. Kan det vara uppföljare till någon av Pixars mer kända titlar, eller fler originalberättelser? Inte heller vet vi vilka regissörer som arbetar på dem. Studion brukar behöva 3-4 år på sig för att färdigställa en animerad film, men de håller gärna på avslöjandet tills ungefär ett år innan biopremiär. 
 
Vi lär få veta mer om deras planer senare i år - efter premiären av "Lightyear" är det garanterat dags att presentera 2023 års film. 
| 14 mars 2022 12:15 |