Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 september 2013 | 12:01

"Pirates of the Caribbean 5" dröjer till 2016

I ett smart drag har Disney flyttat en av sina största titlar från det extrema bioåret 2015.

"Avatar 2", "Terminator 5", "Jurassic Park 4"... förlåt, "Jurassic World", och "Star Wars: Episod VII" såklart. Filmåret 2015 blir det blockbuster-tätaste i mannaminne och nu har till och med Hollywood-jättarna insett det lilla dilemmat. Disney är först ut med att skjuta på en av sina storfilmer ett år.

Att filmen är "Pirates of the Caribbean 5" är säkert ingen slump. Efter det dyra fiaskot "The Lone Ranger" i somras vill man inte stressa fram något halvdant. Det låter klokt att ge de norska regissörerna Joachim Roenning och Espen Sandberg ("Kon-Tiki") mer tid, samtidigt som producenterna lär räkna varje krona noga.

Jerry Bruckheimer berättar för Hollywood Reporter att man inte är helnöjda med vare sig manus eller budget ännu.

- Precis som världens publik har vi stora förväntningar på Jack Sparrows nästa äventyr. Vi vill ha alla de rätta elementen på plats. Vi är inte där än, säger samtidigt Disney-chefen Sean Bailey till Deadline.

Filmen, som sägs bära titeln "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" (eller "POTC: DMTNT" om du föredrar något kort och slagfärdigt) ställer nu in siktet på sommaren 2016. En filmsommar som hittills bara ockuperats av "The Amazing Spider-Man 3" och "Angry Birds".

| 11 september 2013 12:01 |