Film

Skribent

Mats Karlsson

17 december 2014 | 09:00

Peter Jacksons nästa blir en lågbudgetfilm

Regissören siktar på att göra film i hemlandet Nya Zeeland härnäst.
Peter Jackson har spenderat de senaste åren i Midgård och det har fått honom att känna en viss avsmak på blockbusters. I en intervju med Variety säger Jackson att han nu siktar på att göra en mindre film i hemlandet Nya Zeeland.

- Vi känner att stort behov att inte fortsätta med ännu en blockbuster på ett tag, utan istället gå tillbaka och berätta några Nya Zeeland-historier, säger Jackson.

Dessvärre ställer Variety aldrig frågan vad som nu händer med den planerade "Tintin 2". Däremot frågar branschtidningen om han kan tänka sig att göra ett återbesök till Tolkien-världen.

- Om jag skulle vara tvungen att starta imorgon skulle jag säga nej. Jag behöver verkligen rensa skallen och få mina Nya Zeeland-historier gjorda, där min passion och mitt hjärta befinner sig nu. Men frågar du mig om två-tre år skulle jag säga ja. Det skulle vara svårt att se någon annan filmmakare att gå in i den här världen, för jag har en emotionell äganderätt där.

Peter Jackson är nu bioaktuell med den avslutande delen i Hobbit-trilogin "Hobbit: Femhäraslaget" som nu rullar på landets biografer.
| 17 december 2014 09:00 |