SPONSRAT

Skribent

MovieZine

13 mars 2022 | 09:00

Peter Jacksons dokumentärserie om The Beatles släpps på bluray

Miniserien "The Beatles: Get back", som innehåller flera timmar av tidigare osett, men värdefullt arkivmaterial, blir tillgänglig i fysiskt format i slutet av mars.
MovieZine tipsar om erbjudanden och produkter hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller annonslänkar. 
 
I november fick Peter Jacksons musikdokumentär ”The Beatles: Get Back”, efter flera år i görningen, sin efterlängtade premiär på streamingtjänsten Disney+. Genom tidigare osett material bjöds det på en exklusiv tur bakom kulisserna, som gav nya inblickar i bandmedlemmarnas kamratskap och gemensamma skapandeprocess.
 
Den Beatles-fantast som även känner sig sugen på att äga miniserien fysiskt, kan snart få sin önskan uppfylld. Den 31 mars släpps nämligen en bluray-utgåva av den nästan åtta timmar långa dokumentären, som redan nu är möjlig att förbeställa.
 
 
För att sätta ihop dokumentären fick "Sagan om ringen"-regissören tillgång till 60 timmar av arkiverade videoklipp, samt över 150 timmar av ljudinspelningar. Vad som först var tänkt att bli en långfilm slutade istället som en miniserie i tre delar, där varje avsnitt landar på en matig speltid på mellan två och tre timmar.
 
Materialet spelades in för över 50 år sedan, under den tid då John, Paul, George och Ringo skapade vad som skulle komma att bli The Beatles sista skiva "Let It Be". "The Beatles: Get Back" visar även, för första gången i sin helhet, bandets takkonsert i London 1969, som kom att bli deras sista offentliga liveframträdande tillsammans. 
 
| 13 mars 2022 09:00 |