Film

Skribent

Mats Karlsson

8 oktober 2018 | 17:30

Peter Jackson börjar med "Tintin 2" vid nyår

Däremot är filmmakaren inte helt övertygad att det kommer att bli "Solens tempel".
Det gar varit oroväckande tyst om "Tintin 2" den senaste tiden. I mars försäkrade dock Steven Spielberg att den inte var död och nu ger den tilltänkta regissören Peter Jackson en välbehövlig uppdatering om läget med "Tintin 2".
 
- Jag tänker göra den. Jag måste bara skriva manuset, men min ambition är att göra en ny "Tintin"-film, som jag regisserar och Steven Spielberg producerar. Det blir nästa eller året därpå, skulle jag tro. Troligtvis kommer jag börja med manuset vid nyår, säger Jackson till Polygon.
 
Det har länge varit tänkt att Hergés seriealbum "De sju kristallkulorna" och Solens tempel" skulle filmas, men nu låter inte Jackson säker på att det blir just dem.
 
- Jag har gått lite fram och tillbaka vilken/vilka historier det skulle bli. Ett tag var vår tanke att det skulle bli "Solens tempel", men jag är inte låst vid de planerna. Det finns så många bra historier och jag vill ta den jag känner mest för, när det väl blir dags. Jag skulle kunna köra den Indiana Jones-liknande "Solens tempel", eller göra en östblocksthriller av "Det hemliga vapnet". Sedan finns det månhistorierna, där man kan utforska månen och rymden. Det finns så många och idag kan jag inte säga vilken/vilka det blir.
 
Närmast har Jackson krigsfilmen "They Shall Not Grow Old" och fantasyfilmen "Mortal Engines" på väg till biograferna.
 
Vilket Tintin-album vill ni helst se som film?
| 8 oktober 2018 17:30 |