Film

Skribent

MovieZine

16 mars 2017 | 16:30

Peter Grönlund följer upp "Tjuvheder" med "Goliat"

"Jag har alltid intresserat mig för det sociala arvet och för intima skildringar."
Peter Grönlund, som 2015 debuterade med den kritikerhyllade dramathrillern "Tjuvheder”, påbörjar inspelningen av sin nästa film i höst.

I "Goliat" skildrar han berättelsen om en 16-årig pojke bosatt i en liten bruksort någonstans i Sverige. Han förväntas ta över försörjningsansvaret för familjen och även dess kriminella affärer när pappan hamnar i fängelse. "Goliat" är en film om relationen mellan son och pappa och om en pojkes inträde i vuxenlivet.

- "Goliat"-historien började jag arbeta med för fem år sedan, och sedan fortsatte jag direkt efter "Tjuvheder" var färdiginspelad. Jag vill göra en film om samtiden, om ett land som tar sin hand från folket, där människorna lämnas vind för våg. Jag har alltid intresserat mig för det sociala arvet och för intima skildringar, säger regissören Peter Grönlund i ett pressmeddelande.


Peter Grönlund och Malin Levanon i "Tjuvheder". (Bildkälla: DI)

Långfilmsdebuten "Tjuvheder" från 2015 väckte stor uppmärksamhet, blev kritikerrosad och nådde en stor publik. Det resulterade bland annat i fem Guldbaggar. Filmen fick genomgående lysande kritik - inte minst här på MovieZine.

”Goliat” börjar spelas in i slutet av september 2017 i Norrköping, och får sin biopremiär under hösten 2018.
| 16 mars 2017 16:30 |