Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 september 2012 | 22:01

Persbrandt åker tillbaka för mera "Hobbit"

Samtidigt har skådespelaren fått förbud från filmbolaget om att prata om Peter Jacksons storfilmer.

När Peter Jackson återvänder till Midgård sådär ett decennium efter "Sagan om Ringen", finns vår egen Mikael Persbrandt med ombord för att ta sig an rollen som Beorn. Nyligen blev det klart att de två filmerna blir tre, och flera av skådespelarna kallas tillbaka för nya inspelningar. Även Persbrandt:

- Jag åker tillbaka till Nya Zeeland nästa sommar för att filma mer, det var bestämt redan innan, berättar han för MovieZine.se. 

IMDb har nu listat Persbrandt i rollistan för alla tre filmerna. Om en extra film innebär en större roll och mera Beorn på bioduken, eller om det bara är kompletterande inspelningar som väntar, vet inte skådespelaren själv än.

- Vad det innebär vet jag inte riktigt. De måste ju klippa någonstans för att göra ettan, tvåan och trean. De har mycket material redan. Men det blir nog jävligt bra, säger han.

I övrigt är det en svår uppgift att få ut något mer om trilogin från Mikael Persbrandt. Filmbolaget har satt munkavle och inte ett ord får yppas innan premiären av den första filmen, i december.

- Det är inte det att jag inte vill säga något, jag får inte säga något. Ni får vänta tills filmen har haft premiär.

Karaktären Beorn, som gestaltas av Mikael Persbrandt i Peter Jacksons "Hobbit"-trilogi, är en man som kan anta skepnaden av en björn. Han är på de godas sida, och kan i den första officiella bilden på Beorn ses ihop med Ian McKellens Gandalf: 

| 3 september 2012 22:01 |