Film

Skribent

Alexander Svensson

9 december 2023 | 15:00

Pedro Pascal ersätts som DC-skurk - Marvelskådis tar över rollen

Pedro Pascal spelade Maxwell Lord i "Wonder Woman 1984", men kommer inte fortsätta som karaktären i James Gunns nya DC-universum.
James Gunn är som bekant mitt uppe i att sätta ihop ett nytt DC-universum på film, och har under det gångna året rollsatt en hel del roller på nytt. Mest fokus har det såklart varit på att Henry Cavill lämnat som Superman till förmån för David Corenswet, men även karaktärer som Lois Lane och Lex Luthor kommer att spelas av andra skådisar än tidigare. Nu kommer nyheten om att Gunn bytt skådis för ytterligare en DC-karaktär: affärsmannen och skurken Maxwell Lord.
 
Lord dök upp i Patty Jenkins “Wonder Woman 1984” där han spelades av av Pedro Pascal, som senare gått vidare till att bli en av världens mest populära skådespelare med huvudroller i både “The Mandalorian” och “The Last of Us”. Pascal kommer dock inte att spela Maxwell Lord i Gunns DC-universum. Istället går rollen till Gunns bror Sean, enligt en exklusiv rapport från Deadline.
 
Sean Gunn som Kraglin i "Guardians of the Galaxy".
 
Sean Gunn har varit ett inslag i många av James Gunns filmer. Han spelar till exempel Kraglin i samtliga “Guardians of the Galaxy”-filmer och dök också upp som Weasel i Gunns första DC-film “The Suicide Squad” (en roll han för övrigt kommer att fortsätta spela vid sidan om Maxwell Lord). Vissa fans klagar nu på att Sean fått rollen som Lord på grund av nepotism. 
 
När vi först kommer att få se Sean Gunn i rollen som Maxwell Lord är inte klart, men kanske kan det bli redan i “Superman: Legacy” 2025. Alla som vill se Pedro Pascal i fler superhjältefilmer kan trösta sig med att han ryktas hoppa över till Marvel, i rollen som Reed Richards/Mr. Fantastic i kommande rebooten av “Fantastic Four”.
 
Vad tror du om Sean Gunn som Maxwell Lord? Hade du hellre sett att Pedro Pascal fortsatte i rollen?
| 9 december 2023 15:00 |