Film

Skribent

Andreas Samuelson

5 november 2022 | 13:00

Paul Haggis fortsätter neka till våldtäktsanklagelser

I åtalet mot den Oscarsbelönade filmskaparen berättar han om flera utomäktenskapliga affärer.
Haggis var på 2000-talet en av de mest lovande namnen bakom kameran i Hollywood. Från en Oscarsnominering för manuset i ”Million Dollar Baby” och en Oscarsstatyett för ”Crash” till manusen till Bond-filmerna ”Casino Royale” och ”Quantum of Solace”.
 
Men 2017 anmälde tidigare filmpublicisten Haleigh Breest Haggis för våldtäkt och anklagade honom för att ha tvingat henne utföra oralsex efter en filmpremiär. Haggis har tidigare nekat mot anklagelserna och fortsätter med detta i rättssalen. Att Breest sade ”nej” när Haggis bad henne ta av sig sina tights tolkade han som ett missförstånd:
 
- Hon sade inte ”nej” på det sätt man menar ”nej”. Man måste sätta orden i kontext. Kvinnor och män förklarar inte på det sättet. De har konversationer. Vi pratar inte som advokater.
 
Enligt Haggis försökte inte Breest hindra honom från sexuell aktivitet utan att hon skämdes för sin kropp och att det förekommit dialog om att hon ansåg sig vara överviktig. Han berättade dock att varit otrogen flera gånger på grund av en kamp med dåligt självförtroende.
 
Ett av de planerade vittnena i målet var sitcom-stjärnan Leah Remini, som liksom Haggis är avhoppad scientolog och har uttalat misstankar om att fallet kan vara kopplat till den ökända religionen. Hon kunde dock inte vittna på grund av influensa, skriver Variety.
 
Som vanligt är det omöjligt att veta vad som faktiskt hänt och man kan bara hoppas att amerikanska rättsystemet gör vad de ska (lägg till fnys-ljud här). Frågan är bara när man börjar spela in TV-filmen baserad på rättegången...
| 5 november 2022 13:00 |