Film

Skribent

MovieZine

22 januari 2019 | 09:00

Paul Feig kommenterar nya "Ghostbusters"

Och han försvarar Leslie Jones efter helgens Twitter-attack.
Nyheten om en ny "Ghostbusters"-film av Jason Reitman har inte tagits väl emot av alla.

I helgen släppte skådespelerskan Leslie Jones (från 2016 års reboot) en minst sagt förbannad tweet där hon såg nya filmen som en förolämpning. Ett inlägg som fick över 6000 kommentarer, med mycket kritik.
 
 
Jones har sen dess förtydligat sina kommentarer: "Det är trist med svaren jag får. Poängen är om de gör en ny film med bara män, och den kommer gå bättre, känns det som budskapet är att män är bättre. Det krossar mitt hjärta. Jag kunde ha använt andra ord, men det är mina känslor", skriver skådespelerskan på Twitter.
 
Men Leslie Jones försvaras av Paul Feig, regissören som satte henne ihop med Kristen Wiig, Melissa McCarthy och Kate McKinnon i rollerna som fyra kvinnliga Ghostbusters:

"Så mycket bullshit och hat från dessa troll. Leslie säger sin sanning och jag stöttar henne. Vi är väldigt öppna mot Jasons nyversion, men jag är också ledsen att vårt team från 2016 inte får jaga spöken igen. Vi är alla för evigt stolta över vår film."
 
"Ghostbusters" från 2016 fick mycket kritik redan på förhand, och blev dessvärre ingen biosuccé.
 
 
Regissören Jason Reitman har hittills gjort hyllade indiefilmer som "Up in the Air", "Juno" och "The Front Rinner". Han har ännu inte tagit på sig en stor och effektspäckad film som "Ghostbusters", men borde ha lite koll på denna värld då hans pappa regisserade de två klassiska komedierna från 80-talet.

Planen är att "Ghostbusters 3" ska samla åter det gamla gänget - Bill Murray, Dan Aykroyd och Ernie Hudson - samt överlämna facklan till en ny generation. Fyra tonåringar, två killar och två tjejer, kommer ha huvudrollerna.
 
 
"Ghostbusters 3" får biopremiär sommaren 2020.
| 22 januari 2019 09:00 |