Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 januari 2019 | 07:46

Jason Reitman regisserar ny ”Ghostbusters”

En uppföljare som ska utspela sig i samma universum som de två originalfilmerna.
Även om den senaste "Ghostbusters" floppade, är varumärket lite för starkt för att bara släppa. Variety skriver att filmserien återvänder "back to basics" med en ny film, som fortsätter på de två första?

Who you gonna call? Jason Reitman, regissören vars pappa Ivan Reitman gjorde de två originalfilmerna på 80-talet.
 
Jason Reitman ("The Front Runner", "Tully") har skrivit manus ihop med Gil Kenan ("Poltergeist"-remaken), och planerar att börja inspelningarna redan i sommar. Det är inte klart än om skådespelarna från de klassiska 80-talskomedierna kommer tillbaka, fast vi får anta att de antagligen dyker upp för att räcka över facklan till nya förmågor.
 
 
Men oavsett görs filmen utan trådar till den rebootade "Ghostbusters" från 2016. 
 
Biopubliken var inte redo för Paul Feigs "Ghostbusters", med bara kvinnliga huvudroller och väldigt lösa band till originafilmerna. Och trots begåvade komiker som Kristen Wiig och Melissa McCarthy i rollerna, fick 2016 års version varken mycket kärlek eller intäkter.
 
 
Första filmen i skräckkomedi-serien släpptes 1984, med Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis, Ernie Hudson och Sigourney Weaver i rollistan. "Ghostbusters - Spökligan" blev årets största biosuccé, och följdes av "Ghostbusters II" år 1989. Sen dess har många väntat på en tredje film, och nu verkar den alltså vara på väg - vi får se om Reitman Jr lyckas rädda franchisen. Biopremiären planeras till sommaren 2020.
 
 
Hur är era förväntningar på ännu en "Ghostbusters"-film?
| 16 januari 2019 07:46 |