Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 februari 2023 | 15:50

"Pathaan" är den senaste biosuccén från Bollywood

Nästa indiska actionsnackis efter "RRR"? Kolla in trailern till filmen som tar världen med storm.
Det verkar som att Indiens enorma filmindustri äntligen håller på att hitta ut även i världen. Under fjolåret blev actionkomedin "RRR" en av de mest omtalade filmerna som inte kom från Hollywood, och nu håller nästa indiska blockbuster på att ta världen med storm.
 
Bioaktuella "Pathaan" (uppe på Filmstadens biodukar sedan ett par veckor) har just spelat in över 100 miljoner dollar världen över. Det är den mest framgångsrika premiären från 2023 hittills, med nästan tre gånger högre intäkter än tvåan på listan, "Plane" med Gerard Butler.
 
Deadline skriver att "Pathaan" fortfarande väntar på sin premiär i Kina vilket lär ge ytterligare klirr i kassan. Men även utan kinesiska biljettintäkter kallas filmen för en av Bollywoods största globala framgångar någonsin.
 
I spionrullen ser vi Indiens superstjärna Shah Rukh Khan ta sig an diverse busar som hotar freden i landet. Det är som om alla Bondfilmer någonsin mixades ihop med alla "Fast & Furious"-rullar för en vild, publikfriande actionrökare. Spänn fast säkerhetsbältet och kolla in trailern här:
 
 
Låter det som en film i din smak? Tyck till nedan.
| 7 februari 2023 15:50 |