Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juni 2022 | 20:00

Dolda Netflix-rullen kan vara årets bästa actionfilm. Eller den galnaste!

Galna actionfilmen "RRR", årets största blockbuster från Indien, tar Netflix och actionälskare med storm.
En episk actionrulle från Indien som utspelar sig på 1920-talet, kan det vara något? Nämnde jag att den fullspäckad med både galna stunts och musikalnummer? Och över tre timmar lång?
 
Actionfans världen över har nyligen upptäckt "RRR", en orgie i underhållande eskapism som överträffar till och med "Top Gun: Maverick" - om man ska tro alla omdömen som haglar på Twitter. Det är nog bara en tidsfråga innan filmen blir en riktig snackis även i mainstream-kretsar. Och du kan streama den i Sverige redan nu!
 
 
"RRR" (det står för "Rise Roar Revolt") är ett historiskt epos som drar inspiration från verkliga händelser och två äkta folkhjältar (sägs det) under en tid innan Indien fick sin självständighet. Vi får följa Bheem (N.T. Rama Rao Jr), en krigare som kommer till Delhi för att rädda en flicka som rövats bort av en tyrannisk brittisk guvernör (Ray Stevenson). Denne skickar ut en frivillig officer som ska gripa honom, men av en händelse möts männen - och fienderna blir bästa vänner.
 
Låt inte språkbarriären hindra dig, filmen där det snackas telugu verkar gå hem över hela världen.
 
"Filmen använder sig av ett bekant filmspråk - actiongenrens och musikalfilmernas konventioner med gammal klassisk melodram - för att skapa en vild åktur som är lika spännande som otrolig", skriver AV Club.
 
 
"Det är over-the-top och UNDERBART. Som om Michael Bay och Baz Luhrmann och Stephen Chow gjorde film ihop. Tre timmar lång men kunde ha varit fyra timmar och jag hade ändå gillat den", skriver en person på Twitter.
 
 
"Från ett västerländskt perspektiv är det som om Avengers, Indiana Jones, Lawrence av Arabien, Sagan om ringen, Rocky och Grease slängdes in i en indisk tvättmaskin" kommenterar en annan.
 

Finns "RRR" att streama på Netflix?

 
Ja, du kan hitta "RRR" på svenska Netflix. Men det kräver lite krångel. Filmen dyker inte upp vid en vanlig sökning om dina språk-inställningar är "svenska". (Genom att byta språk till engelska låser du upp många filmer som finns tillgängliga i Sverige, men som saknar svenska undertexter.)
 
Gör så här:
 
1. Besök Netflix i en webbläsare och gå in på "Ditt konto"
 
2. Klicka på din profil och välj "Ändra språk" till English
 
 
 
Sett filmen? Berätta nedan vad du tyckte!
| 22 juni 2022 20:00 |