Film

Skribent

MovieZine

15 april 2022 | 16:00

Från Sonic till Skarsgård - här är påskhelgens bästa biofilmer!

Blir det ett biobesök under påskhelgen? Här är de bästa filmerna på bio just nu, enligt MovieZines recensenter.
Alexander Skarsgård slaktar vikingar, Jim Carrey smider onda planer och Marie Richardson hungrar efter kärlek. Här är några av de bästa biofilmerna du kan se just nu.
 
 

Brutal vikingahämnd i ”The Northman”

 
För cineaster är regissören Robert Eggers redan ett spännande namn. Andra kommer säkert att lockas av Alexander Skarsgård i rollen som hämndlysten viking, eller av löftet om ett rått, brutalt och episkt drama. Storslagna ”The Northman” är en imponerande filmisk upplevelse att förfäras och förföras av. 
 
 

”Sonic the Hedgehog 2” tar franchisen till nästa nivå

 
Efter händelserna i förra filmen vill den blå igelkotten Sonic bevisa att han kan bli en riktig hjälte. Han får en ny chans när Dr. Robotnik (en alltid härlig Jim Carrey) återvänder. "Sonic the Hedgehog 2" är en värdig uppföljare till en av de bästa tv-spelsfilmerna genom tiderna. En underhållande blockbuster som fans av figuren och den förra filmen kommer uppskatta - och kanske framförallt den yngre publiken. 
 
 

Blodig massaker i skräckfilmen ”X”

 
Visst är det svårt att hitta något unikt och skrämmande i skräckgenren, men där har regissören Ti West lyckats - iallafall om man ska tro recensenternas höga betyg. Här har ”Motorsågsmassakern” fått en twistad kusin som leker med publikens förväntningar. Ett kreativt hantverk och en mycket tillfredsställande slasher-orgie, för dig som går igång på sånt. 
 
 

Drive My Car är ett stillsamt mästerverk

 
I en röd Saab 900 möter vi en välrenommerad teaterregissör som färdas till och från repetitionerna av sin nya pjäs. Det låter kanske inte så värst händelserikt men den uthållige har "en gudalik upplevelse att se fram emot med emotionella svallvågor som når in i varenda vrå", enligt vår recensent. Den tretimmatslånga japanska Oscarsvinnaren är en meditativ, omsorgsfull historia om trasiga människor.
 
 

Gulligt och barnvänligt i ”Lill-Zlatan och morbror Raring”

 
Fin och humoristisk familjefilm om en fotbollstokig liten tjej och hennes bäste vän, morbror Tommy. De gör allt ihop, men när Tommy en dag presenterar sin nye pojkvän tar svartsjukan över Ella. Pija Lindebaums Augustprisnominerade ”Lill-Zlatan och Morbror Raring” har blivit en lyckad barnfilm med fin balans mellan humor och allvar. 
 
 

Det doftar kärlek i ”Tisdagsklubben”

 
Missa inte årets hittills bästa svenska film, medan den fortfarande visas på bio. Marie Richardson och Peter Stormare serverar en romantisk feelgoodfilm om att hitta sig själv och börja om på ny kula, oavsett ålder. Hög mysfaktor och många skratt utlovas när en livskrisande hemmafru söker sig till en matlagningskurs.
 
 

Rå reboot av superhjälten ”The Batman”

 
Årets största biofilm hittills är också den bästa blockbustern du kan se på bio just nu. Robert Pattinson tar över rollen som Batman i en mörk reboot, som lånar av seriemördarfilmer i stil med ”Seven”. En tung och annorlunda skildring av korrupta Gotham City med en hjälte som ännu kämpar för att hitta sin plats i det hela. 
| 15 april 2022 16:00 |