Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 februari 2016 | 09:45

”Pacific Rim: Maelstrom” går framåt med ny regissör

Guillermo del Toro lämnar över till ”Daredevils” showrunner Steven S. DeKnight.
Uppföljaren till ”Pacific Rim” har varit som ett kärt litet problembarn de senaste åren. Första filmen var dyr (190 miljoner dollar i budget) och underpresterade något på bio (411 miljoner i intäkter). I Hollywood-språk betyder det att man inte direkt kastar sig över en till. 

Men Guillermo del Toro sa till MovieZine i höstas att han fortfarande jobbar med filmen och att den dröjer men är absolut inte skrotad. 

Idag står det klart att tvåan, ”Pacific Rim: Maelstrom”, får en ny regissör i Steven S. DeKnight. 

Den tv-vane regissören har gjort avsnitt av ”Angel”, ”Dollhouse” och ”Smallville” innan han skapade tv-serierna ”Spartacus” och ”Daredevil”. 

Jon Spaihts (”Prometheus”, ”Doctor Strange”) skriver manus, som enligt vad Del Toro tidigare sagt ska utspela sig några år efter den första Kaiju-attacken. De flesta skådespelare väntas komma tillbaka i sina roller. 

Nyheten kommer som lite av en överraskning, och det är inte känt varför Guillermo del Toro väljer att lämna sin robot-baby i nya händer men han är nöjd med ersättaren:

- Vi har haft ett fantastiskt möte med DeKnight. Vi är övertygade att det är ett riktigt bra val för att utveckla vad vi har etablerat, säger del Toro till Hitfix.

Tror ni också att Steven DeKnight är ett bra val för att axla nästa "Pacific Rim"? Vad vill ni se i uppföljaren? Kommentera nedan.
| 24 februari 2016 09:45 |