Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

23 mars 2024 | 08:15

Inatt på tv: 2021 års mäktigaste rysare håller inte tillbaka en sekund

"A Quiet Place Part II" är en uppföljare som tar originalet till nästa nivå, enligt vår recensent. Håller du med? Avgör själv, på tv inatt.
Uppföljare som är bättre än originalet finns men växer knappast på träd. "A Quiet Place Part II" är, åtminstone enligt vår recensent, ett av dessa unikum.
 
Det finns tecken på att fler håller med. Filmen var ett av offren för Covid-19, i det att premiären sköts upp under ett års tid på grund av pandemin och gjorde en snabb entré på streaming. Trots det drog den in nästan 300 miljoner dollar i biokassor världen över.
 
Emily Blunt och John Kraisinski återvänder, den sistnämnde både som skådespelare och regissör, och får sällskap av bland annat nyblivna Oscarsvinnaren Cillian Murphy.
 
Efter de dödliga händelserna i hemmet, måste nu familjen Abbott möta farorna i omvärlden när de fortsätter sin kamp för överlevnad i tysthet. När de blir tvingade att våga sig ut i det okända inser de snabbt att varelserna som reagerar på ljud inte är det enda hot som lurar bortom sandstigen
 
Andreas Samuelson gav "A Quiet Place Part II" en fyra och skrev i sin hyllande recension att regissören John Krasinski inte håller tillbaka en sekund i de svettiga och intensiva spänningsmomenten:
 
"Logik och realism är kanske inte heller alltid filmens styrka men något som går att överse när tempot är så helgjutet och talanger framför såväl som bakom kameran levererar. Klippningen i kombination med Marco Beltramis musik är stundtals briljant. “A Quiet Place” i all ära men dess uppföljare är faktiskt snäppet vassare. Inte bara en av de bästa skräcktvåorna eller uppföljarna generellt, utan en av de mäktigaste rysarna jag upplevt i en biosalong på länge."
 
En tredje del i franchisen, prequelen "A Quiet Place: Day One", går upp på svenska biografer den 28 juni i år.
 
Här kan du se "A Quiet Place Part II":

• Inatt 23:30 på TV6
• Hyr/köp filmen på SF Anytime
 
 

Läs också: Satan, vilket skräckår! 25 rysare vi ser fram emot 2024

 
| 23 mars 2024 08:15 |