Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

17 april 2024 | 06:00

På tv ikväll: Är detta den näst bästa "Jurassic"-filmen?

Steven Spielbergs sista dinosauriefilm som regissör bjussar på dubbelt så mycket av det goda.
Steven Spielberg regisserade första och andra delen i "Jurassic"-serien innan det blev dags för andra regissörer att ta över. Nu med facit i hand vet vi också att kvalitén dalat rejält sen Spielberg satt i registolen och den en gång oförtjänt hatade andra delen idag står sig som en av de bättre - om inte nästa bästa - delen i serien om jätteödlorna. 
 
 
Självaste Peter Stormare svär på svenska, Julianne Moore strålar som alltid och Jeff Goldblum är sarkastisk som aldrig förr. Spielberg vet vad publiken vill ha och han bjussar på fler dinosaurier, fler karaktärer som blir dino-mat och ännu explosivare action. Sista akten släpper lös en t-rex i San Diego vilket kan ha lagt grunden för de senare filmerna som flyttat storyn från dinosaurie-ön till diverse städer. 
 
På MovieZine delade Andreas Samuelson en trea i betyg och skriver att filmen "håller som god underhållning för stunden men misslyckas att återskapa originalets stämning, och tyngs ner av klyschor, ojämnt tempo och utdragna sekvenser." Håller du med? Ikväll visas filmen på tv. 
 
Här kan du se "The Lost World: Jurassic Park":

• Ikväll 22:00 i Kanal 9
• Streama på Viaplay, Tele2 Play, SkyShowtime, Prime Video eller Netflix
• Hyr/köp på SF Anytime eller iTunes 
 
 
Hur rankar du "The Lost World: Jurassic Park"? Kommentera gärna. 
| 17 april 2024 06:00 |