Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 november 2023 | 05:00

På tv ikväll: Är det här den sämsta "Fast & Furious"-filmen?

Actionrullen från 2003 hamnar oftast i botten när hela filmserien ska raknas.
Vroom, vroom. Ikväll blir det åka av när Kanal 9 bjuder på "Fast & Furious"-rulle. Tyvärr har de valt en av de sämsta: "2 Fast 2 Furious", nummer två i filmserien alltså, som släpptes på bio 2003.
 
Det här är den enda filmen utan Vin Diesel i huvudrollen. Istället får vi följa ex-snuten Brian O'Conner som än en gång blir indragen i den illegala racingvärlden. Han tar hjälp av en barndomsvän för att fånga in en farlig skurk. Testosteron och motorolja driver filmen snarare än ett bra manus. Men grabbgänget lirar bra ihop. Paul Walker, Tyrese Gibson och Ludacris skulle få göra många fler uppföljare som en del av Fast-familjen.
 
 
Tyvärr räknas filmen till de absolut sämsta i denna högoktaniga succé-franchise. Den hamnar ofta i botten när filmserien ska raknas, bland annat hos Collider, IGN och Empire.
 
Men tro det eller ej, även "2 Fast 2 Furious" har sina fans. Inte minst här på MovieZine där vår skribent Viktor Jerner tar filmen till sitt försvar. Han menar att regissören John Singletons energi smittar av sig:
 
"Det här är utan tvekan den mest hatade och sågade filmen i serien, men för mig – som var 12 år gammal när den landade – gick den som en NOS-injektion rakt in i hjärtat där den fortfarande har en permanent guilty pleasure-plats."
 
 
 
Vad tycker ni om filmen? Hör den hemma i diket eller är det skön guilty pleasure när man vill stänga av hjärnan i två timmar? Tyck till nedan.
 
Här kan du se "2 Fast 2 Furious":

• Ikväll 22:00 i Kanal 9
• Streama på SkyShowtime
• Streama på Tele2 Play
 
| 21 november 2023 05:00 |