2 Fast 2 Furious 2003

2 Fast 2 Furious poster

Synopsis

I ett försök att få tillbaka sin polisbricka går den f.d. snuten Brian O'Conner med på att infiltrera "street-racing" gängen i Florida. Han anlitar sin gamle skurkkompis Roman.
Ditt betyg
2.5 av 1,059 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Skräpig uppföljare engagerar inte

Den före detta FBI-agenten Brian O'Connor är tillbaka i uppföljaren till "The Fast and the Furious" och nu står ett gäng nya heta bilar redo att bränna gummi på stadens gator. Den här gången rekryteras Brian för att infiltrera Miamis streetracing-gäng. Målet är att sätta dit en tvivelaktig affärsman, men som vanligt frestas Brian av snabba bilar och förbjuden kärlek.

Då Brian O'Connor i förra filmen infiltrerade ett streetracing-gäng i Los Angeles slutade det hela med att hans täckmantel avslöjades samt att han lät ledaren för gänget komma undan. Cheferna anser nu att O'Connor förstörde en av FBI:s största operationer och han förlorar därför både polisbrickan och alla chanser att komma tillbaka. Detta är läget tills FBI i Miami hamnar i en knivig sits. Carter Verone är en vräkig affärsman som använder sitt import/export-företag som täckmantel för att tvätta pengar åt en internationell kartell. Tullen har bevakat Verone länge utan att få reda på mer än att han sysslar med streetracing. Desperata FBI ser ingen annan utväg än att kontakta O'Connor som vet hur man infiltrerar en grupp där den med läckrast bil och störst dödsförakt vinner respekt.

Men för att ta sig an uppdraget insisterar O'Connor på att få arbeta med barndomsvännen och ex-fängelsekunden Roman Pearce som har stor aptit på läckra bilar och halsbrytande fart. Att sätta dit Verone är deras sista chans till upprättelse men då den kvinnliga agenten Monica Fuentes som jobbar under täckmantel dyker upp frestas O'Connor åter av snabba bilar och förbjuden kärlek.

"2 Fast 2 Furious" är en typisk film för tonårsgrabbar, som nöjer sig fullständigt med kombinationen snabba bilar, omotiverade slagsmål och brudar i bikini. Själv ser jag gärna att filmen har en bra story också, och det saknar "2 Fast". Lite "coola" kameravinklar och annorlunda klipp skulle inte skada, då det är den typen av film och då det är tydligt att de faktiskt försöker sig på något liknande i vissa scener men lyckas inte riktigt. "2 Fast" hade också mått bra av lite humor och självdistans, samt en skurk som inte kändes så 100%-igt schablon som designerklädda Verone gör.

En seg film som inte engagerar tittaren för fem öre. Jag gillar inte när man utgår ifrån "Nu ska vi ta och göra en uppföljare" och sedan krystar fram ett manus. Jag har inte för mig att "The Fast and the Furious" var någon vidare succé då den kom, och varför man ens valt att göra denna onödiga uppföljare är en gåta.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera 2 Fast 2 Furious
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu